Događanja

20.
studenoga 2018.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

HOLLYWOOD FILM MUSIC IN ZAGREB

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: RTL muzičko izdavaštvo d.o.o.
140 kn
170 kn
190 kn
250 kn
Ulaznice
140,00 kn
170,00 kn
190,00 kn
250,00 kn
Jean-Michel Bernard nagrađivani je francuski pijanist i skladatelj. Počeo je svirati klavir već u dobi od dvije godine, a nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles, koji je za Jean-Michela Bernarda rekao da je genij.
 
Karijera skladatelja počela mu je u animiranim filmovima, iza čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom. Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara, kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind...) i Martin Scorsese (Hugo). Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće, nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.
 
Ove godine, 20. studenog, Jean-Michel Bernard nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u sklopu programa Hollywood Film Music u produkciji RTL Music i Dreamaker Productions. U vokalnoj pratnji Nine Kraljić i Kimiko Ono, izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurassic Park, Mission Impossible, E.T. i mnogi drugi, ali i neke virtuoznosti iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.