Događanja

14.
studenoga 2023.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

HARIS DŽINOVIĆ

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: REGA DARKO j.d.o.o.
Rasprodano
Rasprodano
Haris Džinović svoju je bogatu i živopisnu karijeru započeo početkom osamdesetih pjevajući sevdalinke. Godine 1981. s čuvenom braćom Pavlović oformio je grupu Sar e Roma, koja je postigla tako veliki uspjeh pjevajući i svirajući romsku glazbu da su se našli u samom vrhu popularnosti te čak i u svijetu dobili veliku medijsku pozornost. Zahvaljujući njima, romska glazba osvojila je mase i „ušla“ u narod. 
 
Unatoč slavi sa Sar e Romom, Haris se odlučio za solističku karijeru i 1989. snimio prvi solistički album „Ostariću, neću znati“, koji je proglašen jednim od najboljih narodnih albuma svih vremena. 
 
Njegov prvi solistički koncert, koji je održao 1991. u Sava Centru, također je ostavio traga i dandanas se pamti! Nastupio je na sceni s deset gitara, a kao gosti su nastupili njegovi prijatelji Zdravko Čolić i Goran Bregović, Laza Ristovski, orkestar Modra rijeka, ansambl Sajavel i grupa Sar e Roma. 
 
Harisova mogućnost pjevanja na više jezika, sviranje pet instrumenata, neosporan talent i velik broj hitova već nakon prvog solističkog albuma otvaraju mu sva vrata, a pristižu i prva priznanja, poput nagrade festivala Mesam ili Oskara popularnosti
 
Kroz život je prošao gotovo cijeli svijet, a na svome se putu do danas susreo s mnogim svjetskim imenima poput Davida Bowieja, Eltona Johna, Georgea Michaela, Michaela Jacksona te s grupom Gipsy Kings, za koju je i pisao pjesme! 
 
Godine 2011. nastupio je kao gost na koncertu Montserrat Caballé,  pjevajući stare napolitanske pjesme Dicitencello vuie i Torna a Surriento, dok je u duetu s Montserrat briljirao u Non ti scordad di me
Također, dopala ga je čast da je baš on odobran da izvede jubilarnu, tisućitu verziju pjesme Claudea Françoisa My WayComme d'habitude, na romskom jeziku, pod nazivom Kantar Cigan
 
Harisovo stvaralaštvo trajno je upisano u glazbenu povijest i služit će budućim generacijama kao klasična škola prave pjesme i „meraka“ po kojoj znamo Harisa, a njegov je život posveta stvaranju glazbe za dušu, čiji je recept pronašao u jednostavnosti i kvaliteti, koju potom svojom interpretacijom dovodi do savršenstva. 
 
Ulaznice su u prodaji preko sustava Entrio. 
U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu: prigovor@lisinski.hr.