Događanja

10.
svibnja 2022.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GUITARRA VIVA - CIKLUS GITARSKIH KONCERATA
ZORAN DUKIĆ

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: BUNT ART
11,00 € 82,88 kn
Ulaznice
11,00 € 82,88 kn
Guitarra viva, ciklus gitarskih koncerata
ZORAN DUKIĆ, gitara
 
Program:
“CRNA ŽUČ”
S.L. Weiss:       Tombeau sur le mort de Comte D’Logy     
M. de Falla:     Homenaje
                        Canción del Fuego Fatuo
D. Bogdanovic: Lament                                                        
A. Barrios:       Choro da Saudade
 A. Piazzolla:    Oblivion (arr. R.Dyens)
J. Dowland:     Forlorn Hope Fancy
A. Rawsthorne: Elegy
S. Goss:           “Cinema Paradiso”
D. Ellington:    Melancholia
 
 
Zoran Dukić (Zagreb, 1969.) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu Darka Petrinjaka, a usavršavao se kod Huberta Käppela na Visokoj glazbenoj školi u Kölnu. Od godine 1990. do 1997. osvojio je niz važnih nagrada u svijetu: jedini je gitarist koji je pobijedio na obima međunarodnim natjecanjima Andrés Segovia (u Granadi i u Palmi de Mallorci), a bio je i pobjednik natjecanja Fernando Sor, Manuel Ponce, Manuel de Falla i Francisco Tárrega. Na najvećemu je španjolskome gitarskom natjecanju u Madridu, održavanom pod pokroviteljstvom kraljevske obitelji, osvojio prvu kao i posebnu nagradu za interpretaciju španjolske glazbe. Osim toga, na mnogim je natjecanjima osvojio i nagradu publike.
 
Nastupao je (solistički i uz orkestralnu pratnju) na svim kontinentima. Osobitu pozornost posvećuje suvremenoj glazbi pa se na njegovim koncertima često nalaze skladbe Takemitsua, Henzea, Reilyja, Cartera i Gubajduline, a mnogi su mu skladatelji i posvetili svoja djela. Nerijetko održava turneje na kojima izvodi cjelovečernje programe s Bachovom glazbom.
Također gaji posebnu sklonost za španjolski, odnosno južnoamerički glazbeni idiom, od Sora do Albéniza te od Tárrege do Villa-Lobosa. 
 
Snimao je za diskografske tvrtke u Njemačkoj, Španjolskoj, Belgiji i Kanadi. Kao vrstan pedagog odgojio je naraštaje klasičnih gitarista na Kraljevskome konzervatoriju u Haagu i na Hochschule fuer Musik u Aachenu te na Visokoj glazbenoj školi u Barceloni.
Cijena ulaznica iznosi 60 kn za učenike, studente i umirovljenike te za stare pretplatnike Ciklusa uz predočenje pretplatničke iskaznice. Radi uzajamne sigurnosti, preporučuje se nošenje zaštitnih maski.