Događanja

23.
rujna 2023.
Subota u 20:00 sati
Mala dvorana

GRADSKI ZBOR BRODOSPLIT
HOMMAGE MILJENKU SMOJI:
"NEĆU POLITIKU U SVOJU BUTIGU"

Subota U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Gradski zbor Brodosplit
10,00 €
Ulaznice
10,00 €
Gradski zbor Brodosplit najprepoznatljiviji je glazbeni ambasador Splita.
U pola stoljeća, koliko očaravaju svojim interpretacijama, osvajali su trofeje na svim svjetskim zborskim pozornicama i natjecanjima na kojima su se pojavili. Pod vodstvom njihova umjetničkog kreatora i mađioničara, maestra Vlade Sunka, postali su najtrofejniji hrvatski amaterski zbor, dvostruki apsolutni svjetski zborski prvaci. Oni su potvrda da Split nije samo najsportskiji nego i najmuzikalniji grad na svitu. 
 
Pod okriljem manifestacije Grada Splita „SMOJINIH 100“, najtrofejniji je hrvatski muški amaterski zbor Gradski zbor Brodosplit pod ravnanjem maestra Vlade Sunka priredio koncert – hommage Miljenku Smoji NEĆU POLITIKU U SVOJU BUTIGU! 
 
Koncert sjećanja u čast najznačajnijeg splitskog i dalmatinskog kroničara 20. stoljeća, barda novinarstva, književnika i televizijskog scenarista Miljenka Smoje prožet je Smojinim izjavama, isječcima, ali i izborom skladbi iz bogate splitske zborske pjesmarice od Jakova Gotovca, Ive Tijardovića i Ljube Stipišića do Zdenka Runjića i Pere Gotovca, u aranžmanima i pod dirigentskom palicom maestra Vlade Sunka.
 
Za ovu su prigodu Brodosplitovci pripremili i dvije skladbe koje dosad nisu bile na njihovu repertoaru – Ča je život vengo fantažija i Naše malo misto, koje vezujemo uz Smojina legendarna televizijska uprizorenja.
 
Baš kao što se manifestacija „Smojinih 100“ iz Splita proširila cijelom Dalmacijom i Hrvatskom, tako će Brodosplitovci, kao perjanica ovdašnje zborske glazbe, nastupiti s koncertom NEĆU POLITIKU U SVOJU BUTIGU u Zagrebu, prijestolnici Dalmatinaca.
 
Program vodi autorica njihove jubilarne monografije „Gremo, mi puntari!" i članica GZ Brodosplit Herci Ganza.
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.