Događanja

03.
listopada 2023.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU
LATICA ANIĆ, violončelo
KREŠIMIR STARČEVIĆ, klavir

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika
8,00 €
Ulaznice
8,00 €
LATICA ANIĆ, violončelo
KREŠIMIR STARČEVIĆ, klavir
 
Program:
Ludwig van Beethoven: Četvrta sonata za violončelo i klavir u C-duru, op. 102 br. 1
Robert Schumann: Fünf Stücke im Volkston (Pet komada u narodnom tonu) za violončelo i klavir, op. 102
Johannes Brahms: Scherzo u c-molu, WoO 2 (transkripcija za violončelo i klavir: Valter Dešpalj)
Boris Papandopulo: Rapsodia concertante za violončelo i klavir
Leoš Janáček: Pohádka (Bajka), za violončelo i klavir
Claude Debussy: Sonata za violončelo i klavir u d-molu, L. 135
 
 
Latica Anić bila je studentica Valtera Dešpalja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Muzičkoj akademiji Kneževine Lihtenštajn. Akademsku godinu 2014./2015. provela je u okviru programa Erasmus na Muzičkoj akademiji u Karlsruheu u razredu Lászlóa Fenyöa. Diplomirala je u Zagrebu 2016. godine, a od listopada te godine usavršava se u razredima Raphaela Merlina i Michela Straussa na Conservatoire à rayonnement régional de Boulogne-Billancourt u Parizu. Pobjednica je državnih i međunarodnih natjecanja, od kojih se među posljednjima izdvajaju prve nagrade na Međunarodnom violončelističkom natjecanju u Liezenu, Austrija te na Trećem hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u Zagrebu. Godine 2015. osvojila je Nagradu Grada Samobora na 12. međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja (B. Papandopulo: Rapsodia concertante). U travnju 2017. godine postala je pobjednica jubilarne 50. tribine Darko Lukić, u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, za recital koji je održala s pijanistom Krešimirom Starčevićem u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Godine 2020. primila je Plaketu Grada Omiša.
 
Krešimir Starčević klavir je diplomirao u klasi Đorđa Stanettija. Kao solist nastupio je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Simfonijski orkestar Muzičke akademije u Zagrebu i Zagrebačke soliste, pod ravnanjem dirigenata kao što su Pavle Dešpalj, Mladen Tarbuk, Saša Britvić i Tonči Bilić. Starčević je dobitnik Nagrade grada Samobora na natjecanju Ferdo Livadić, Nagrade za najbolju umjetničku suradnju na tribini Darko Lukić, Dekanove nagrade Muzičke akademije u Zagrebu, prvih i drugih nagrada na regionalnim i državnim hrvatskim natjecanjima, druge nagrade na natjecanju Zlatko Grgošević i treće nagrade na natjecanju zaklade Dino Škrapić. Godine 2018. primio je Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje pl. Lučića. Nastupio je na festivalima kao što su Tomarimbando u Portugalu, Dani Matice hrvatske u Sarajevu, Muzički biennale Zagreb, Zagrebački festival klavirskih dua, Inernational Percussion Ensemble Week u Bjelovaru, Riječke ljetne noći, Rapske glazbe večeri te ciklusima Glazbeni umjetnici Zagrebu i Pianofortissimo. Godine 2016. sudjelovao je u integralnoj kronološkoj izvedbi Beethovenove 32 klavirske sonate - prvom ciklusu održanom u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Zagrebu.
           
Popust od 20 % odobrava se učenicima, studentima, umirovljenicima, invalidima. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.