Događanja

26.
rujna 2023.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU
KREŠIMIR BEDEK, gitara
MARTIN DRAUŠNIK, violina

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika
8,00 €
Ulaznice
8,00 €
KREŠIMIR BEDEK, gitara
MARTIN DRAUŠNIK, violina
 
Program:
Niccolò Paganini: Sonata br. 1 u a-molu M. S. 112A
Manuel de Falla: Španjolska suita (obr. P. Kochanski)
Miroslav Miletić: Sonatina                                                        
Ivana Kiš: Tinged
Pablo de Sarasate: Romanza Andaluza, op. 22 br. 1
                               Fantazija op. 25 (obr. K. Bedek)       
      
 
Martin Draušnik violinu je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Maje Dešpalj-Begović. Školovanje je nastavio, kao stipendist Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na Hochschule für Musik u Freiburgu, u klasi Latice Honde-Rosenberg. Tijekom školovanja uz prve nagrade na hrvatskim natjecanjima osvojio je i brojne nagrade i priznanja. Nastupao je diljem svijeta, u dvoranama poput Carnegie Hall, Berlinske filharmonije, Konzerthaus i Musikverein u Beču, Festspielhaus u Salzburgu te na festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Muzičkog Biennala u Zagrebu, Varšavske jeseni, Osorske glazbene večeri, Trieste Prima. Kao solist nastupa uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Orkestar riječke Opere, Zagrebačke Soliste, Komorni studio Zagrebačke filharmonije, Cappelu Istropolitanu, Ansambl Cantus, Hrvatski komorni orkestar i Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenata poput Dimitrija Kitajenka, Pavla Dešpalja, Dennisa Russela Daviesa, Pavla Zajceva, Ville Matvejeffa, Jeska Sirvenda. Uz Zagrebačku filharmoniju 2013. izvodi Papandopulov Koncert za violinu i violončelo u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču. Od 2016. docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Svira na violini graditelja Fabricea Girardina iz 2000. godine. 
 
Krešimir Bedek diplomirao je gitaru u razredu Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Poslijediplomski studij završio je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića. Nastupao je svirajući recitale, uz orkestre i u različitim komornim sastavima, a osvajao je nagrade na međunarodnim gitarističkim natjecanjima u Belgiji, Nizozemskoj, Portugalu i Španjolskoj. Dobitnik je i nagrade na Tribini Darko Lukić, nagrade Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu te Nagrade Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Zaposlen je kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
 
Popust od 20 % odobrava se učenicima, studentima, umirovljenicima, invalidima. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.