Događanja

26.
ožujka 2024.
Utorak u 20:00 sati
Mala dvorana

GLAZBENI UMJETNICI ZAGREBU
DARIJA AUGUŠTAN, sopran
VEDRAN JANJANIN, klavir

Utorak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika
8,00 € 60,28 kn
Ulaznice
8,00 € 60,28 kn
DARIJA AUGUŠTAN, sopran
VEDRAN JANJANIN, klavir
 
Program:
Sergej Rahmanjinov: 6 pjesama za glas i klavir, op. 38
Božidar Kunc: The Daffodils, op. 52:  ,,The Arrow”
                      The Daffodils, op. 52: ,,The Daffodils”
Francis Poulenc: Le Chemins de l’amour, FP 106-la
                       Miroirs brûlants, FP 98
Frederic Mompou: Combat del somni: ,,Damunt de tu, només les flors”
Aaron Copland: Pastorale
George Gershwin: Summertime 
 
Darija Auguštan (Zagreb, 1996.) diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Snježane Bujanović - Stanislav. Pjevačko obrazovanje započela je u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Nataše Šurine. Njezin lirski sopran karakterizira jako lijepa boja, tehnička izvrsnost, sonornost te je iznimno ugodan za slušatelja. Niz nastupa ostvarila je u produkcijama Muzičke akademije: Liška Bystrouška - Lukava mala lisica L. Janačeka (2017.), Fiordiligi - Così fan tutte W. A. Mozarta (2018) u HNK u Zagrebu, American Medley – izbor iz Porgy and Bess G. Gershwina (2018.) i 9. simfonija L. van Beethovena (2019.), KD Vatroslava Lisinskog Cendrillon - Cendrillon J. Masseneta, Dvorana Blagoje Bersa (2020.). Suor Angelica - Suor Angelica et autres soeurs - pasticcio opera, J.S. Bach: Markus-Passion, BWV 247, G. B. Pergolesi: Stabat Mater, Dvorana BB (2021). 
 
Osim u produkcijama Muzičke akademije, angažirana je u nizu profesionalnih kazališta: Prva dama – Čarobna frula W.A. Mozarta, HNK Zagreb (2019.); Grofica Marica – Grofica Marica E. Kálmána, Zagrebačko kazalište Komedija (2019.); Micaëla - Carmen G. Bizeta, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci (2020./2021.); Sifare – Mitridate, Re di Ponto W. A. Mozarta, Teatro Olimpico di Vicenza, IT (2021.); Euridika – Orfej i Euridika C. W.  Glucka, HNK Zagreb (2021.); Pamina – Čarobna frula W. A. Mozarta, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci (2021.) i HNK Zagreb (2022.), Bastienne - Bastien i Bastienne W. A. Mozarta, HNK Varaždin (2022.); Lauretta – Gianni Schicchi G. Puccinija, HNK Ivana pl. Zajca (2022.).
Nastupa često solistički sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a te sa Zborom HRT-a i Ansamblom CANTUS. Također snima cikluse pjesama Z. Novačića, Ive Paraća i dr. za fonoteku HRT-a. 
 
Vedran Janjanin diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2019. u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Nastupio je kao solist na turneji sa simfonijskim orkestrom EUphony pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka u Zagrebu, Ljubljani, Grazu i Budimpešti 2016. Godine 2019. nastupio je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, izvodeći Koncert u F-duru G. Gershwina, pod ravnanjem maestra Matije Fortune. Povodom 150. obljetnice rođenja A. Skrjabina, nastupio je u Požegi 2022. godine kao solist s Orkestrom mladih glazbenika, izvodeći njegov koncert za klavir i orkestar u fis-molu, op. 20, također pod vodstvom maestra Fortune. Održao je solo recitale u mnogim gradovima Hrvatske, ali i u Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj. Nastupao je u koncertnim dvoranama kao što su Velika dvorana Akademije Franz Liszt u Budimpešti, Stefaniensaal u Grazu, Dvorana Ljubljanske Filharmonije, Koncertna dvorana Lisinski u Zagrebu, Hrvatski glazbeni zavod, Galerija Mimara, Narodni dom u Zagrebu, Mađarski institut za znanost, Mađarski kulturni institut, Dvorac Eltz u Vukovaru, Galerija Klovićevi dvori, Konzervatorij u Beču, Glazbene akademije u Splitu, Ljubljani, Budimpešti i dr. Komorno je surađivao i s perspektivnim mladim glazbenicima, kao što su Istvan Balazs, Ivan Krpan, Zvonimir Krpan, Elizabeta Adžaga, Emanuel Pavon, Eva Šulić i dr.  Dobitnik je stipendije za studij usavršavanja na Royal Academy of Music u Londonu za 2022./23. godinu. Usavršavao se kod mnogih uglednih pijanista i pedagoga, kao što su Emanuel Krasovsky, Ian Fountain, Kalman Drafi, Dina Yoffe, Jerome Rose, Janos Devich, Eugen Indjic, Wayne Marshall, Andrei Korobeinikov i mnogi drugi. Dobitnik je Dekanove i Rektorove nagrade.
Popust od 20 % odobrava se učenicima, studentima, umirovljenicima i invalidima. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.