Događanja

21.
veljače 2022.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Mala dvorana

FESTIVAL ŠANSONE
"ZVONIMIR GOLOB"

Ponedjeljak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata '91.
13,00 € 97,95 kn
Ulaznice
13,00 € 97,95 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog.
 
Jednom od najvećih hrvatskih pjesnika ljubavi, Zvonimiru Golobu (Koprivnica, 19. veljače 1927. - Zagreb, 1. lipnja 1997.), koji je uz ostalo bio i osnivač Zagrebačke škole šansone, autor brojnih stihova i pjesama, od kojih je najviše uglazbio Arsen Dedić, posvećen je i Festival šansone „Zvonimir Golob“ na kojem će u njegovu čast i slavu poznati glazbeni umjetnici izvesti niz pjesama i na taj se način prisjetiti njegova bogatog i raznovrsnog djelovanja. 
 
Ranijih godina festival se održavao u njegovu rodnom gradu, a ovo je prvi puta da se organizira u Zagrebu, gdje je godinama živio i radio.
Bit će to večer ljubavi, odnosno sjećanja na barda hrvatske poezije i šansone.  
 
Sudjeluju:
Ranko Boban, Mladen Burnać, Darko Domijan, Etno duo Goga i Željko, Juraj Galina, Boris Ćiro Gašparac, Nino Golob, Hrvoje Hegedušić, Ženski vokalni sastav Ive, Toni Janković, Paula Jusić, Zrinko Kapetanić (recitator), Vladimir Kočiš-Zec, Zdenka Kovačiček, Željko Krušlin - Kruška, Željka Marinović, Ivica Pepelko, Miroslav Škoro, Mirko Švenda-Žiga, Miro Ungar, Kostadinka Velkovska, Alka Vuica, Dražen Žanko. 
 
Voditelji:
Kostadinka Velkovska i Goran Grgić
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog.