Događanja

29.
prosinca 2021.
Srijeda u 19:30 sati
Velika dvorana

DAN DVORANE
SVIM NA ZEMLJI
MUŽEK & TRIO
ZAGREBAČKI KVARTET SAKSOFONA

Srijeda U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
24,00 € 180,83 kn
Ulaznice
24,00 € 180,83 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog
 
Program:
 
Tradicionalna: Svim na zemlji mir, veselje
Cesare Andrea Bixio / Ennio Neri: Parlami d'amore, Mariù, iz filma Gli uomini, che mascalzoni (1932.)
Eldo di Lazzaro / Bruno Cherubini: Chitarra romana
Ernesto De Curtis / Giambattista De Curtis: Torna a Surriento
Ruggero Leoncavallo: Mattinata                              
Gioacchino Rossini: La danza (Tarantella napoletana), iz zbirke Les soirées musicales      
Vernon Duke (Vladimir Dukelsky) / Warren Barker: Autumn in New York (Zagrebački kvartet saksofona)
Matty Malneck / Fud Livingston / Gus Khan (ar.: Saša Nestorović): I’m Through With Love (Tomislav Mužek i Zagrebački kvartet saksofona)
Jerome Kern / Dorothy Fields (ar.: Saša Nestorović): The Way You Look Tonight , iz filma Swing Time (Doba svinga) (1936.) (Tomislav Mužek i Zagrebački kvartet saksofona)
Charlie Chaplin / John Turner & Geoffrey Parsons: Smile, iz filma Modern Times (1936.) 
Carlos Gardel / Alfredo Le Pera: Por una cabeza                
Luis Demetrio / Pablo Beltrán Ruiz: Sway
Harold Arlen / Yip Harburg: Over the Rainbow, iz filma The Wizard of Oz (1939.)
Harry Warren / Jack Brooks: That’s Amore, iz filma The Caddy (1953.)
Jay Livingston / Ray Evans: Que será, será (Whatever Will Be, Will Be), iz filma The Man Who Knew Too Much (1956.)
Robert Wells / Mel Tormé: Christmas Song  
 
Božićno-novogodišnji splet:
Zdenko Runjić / Drago Britvić: Bijeli Božić      
Irving Berlin: White Christmas, iz mjuzikla Holiday Inn (1942.)
Jule Styne / Sammy Cahn: Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
John Frederick Coots / Haven Gillespie: Santa Claus Is Comin' to Town
José Feliciano: Feliz Navidad
Bob Thiele (“George Douglas”) / George David Weiss: What a Wonderful World
 
Svim na zemlji mir, veselje… ne znamo za ljepšu poruku i poziv koji vam možemo uputiti na kraju još jedne bremenite godine od koje se uskoro i nestrpljivo opraštamo.
Sviramo samo sretne note i pjevamo sretne ljubavi u uzbudljivoj završnici koncertnoga kalendara koji zatvaramo tradicionalnom rođendanskom svečanošću Lisinskog.
 
Nakon što nas je prošle godine u tome spriječio potres, dogodivši se upravo na Dan Dvorane, ove godine ne odustajemo od spomena na jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog 29. prosinca 1973. godine! 
Parlami d'amore Mariù, Chitarra Romana, Smile, Over the rainbow, hrvatske božićne pjesme… čarobnu glazbenu kocku vedrine daruju vam Tomislav Mužek, Trio i Zagrebački kvartet saksofona. 
 
Tomislav Mužek jedan je od najpoznatijih i najuglednijih tenora današnje europske i svjetske operne scene. Tražen je i kao profinjeni koncertni pjevač, ali i karizmatični tumač Lieda, koji nastupa na glasovitim pozornicama svijeta i na najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Njegova briljantna vokalna tehnika i prirodna, bogomdana ljepota glasa ubrzo su mu otvorili vrata najvećih svjetskih opernih scena, a njegove blistave izvedbe poznatih tenorskih uloga u antologijskim operama donijele su mu zvjezdani status među poklonicima i znalcima operne umjetnosti, kao i panegirike glazbene kritike, diljem svijeta.
 
Godine 2017. nastao je sastav Mužek&Trio, u kojem je Tomislav Mužek okupio vrhunske glazbenike domaće jazz i pop-rock scene, (multi)instrumentaliste, majstore glazbenoga zanata kako bi, prema vlastitim riječima, ostvario želju da pjeva „pjesme koje voli slušati, ali profesionalno ih nikad nije imao priliku pjevati“. Miroslav Lesić je gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj, Tomislav Modrić je pijanist, profesor glasovira, producent, skladatelj i aranžer, a Mladen Kosovec je harmonikaš i klarinetist, član poznatog crossover ansambla Tango Appassionato. Na koncertu će se triu kao gost pridružiti vrsni kontrabasist Ivan Gazibara.
 
Zagrebački kvartet saksofona, koji od 1989. godine djeluje u sastavu: Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović Matjaž Drevenšek, hvaljeni je i višestruko nagrađivani kvartet koji čine tri profesora s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te profesor s Akademije za glazbu Sveučilišta u Ljubljani.
Uz većinu klasičnog repertoara, Kvartet izvodi i aranžira skladbe drugih glazbenih stilova, a tako i jazz-standarde I. Berlina, D. Ellingtona, G. Gershwina, D. Gillespieja i drugih te je praizveo više od 50 djela hrvatskih, slovenskih i drugih skladatelja.
Za svoj je glazbeni i diskografski rad Kvartet primio desetak nagrada Porin te brojne druge nagrade i priznanja u Hrvatskoj.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu EU COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa. Popusti pri kupnji ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a te skupne posjete (više od 10 ulaznica). Cijena ulaznice za pretplatnike ciklusa 'Lisinski subotom' iznosi 100 kn. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.