Događanja

08.
svibnja 2016.
Nedjelja u 20:00 sati
Velika dvorana

CURE I TAMBURE: RADOSNA TAMBURAŠKA NOĆ

Nedjelja U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
80 kn
100 kn
120 kn
150 kn
Ulaznice
80,00 kn
100,00 kn
120,00 kn
150,00 kn
Izvođači:
       
Vera Svoboda
Cecilija Rudić
Marija Pavković - Snaša
Viktorija Kulišić - Đenka
Marta Nikolin
Blanka Došen
Vlatka Kopić - Tena
Garavuše
Cure iz Centra
Učiteljice
 
*uz pratnju Tamburaša za dušu
 
Voditelj: Frano Ridjan
 
Prisjećajući se davnih devedesetih godina i šokačkih sijela u Županji prekrivenoj snijegom, mnogi od nas pamte stihove: Đenka je plakala, kad su je poveli, rukom je mahnula i oči sakrila - sjetne ljubavne pjesme koju je otpjevala Viktorija Kulišić, zauvijek osvojivši naša srca.. Tako je dobila i nadimak Đenka,koji je prati i danas.
U Osijeku, Marta Nikolin neumorno je čuvala tamburašku slavonsku priču pjevajući s mnogim tamburaškim sastavima, a u njenim stihovima bili su oslikani životi i običaji Slavonije i njenih žitelja.. Dobro pamtimo Divanili dugo nismo, Kad mladost jednom prođe, Tebi sam dala sve, Gospa od Aljmaša i mnoge druge, a njen najveći hit Tajna najveća otpjevala je u duetu s Miroslavom Škorom.
 
Marija Pavković - Snaša također je ikona slavonske tamburaške glazbe, godinama je nastupala sa Slavonskim dukatima. Njeno umijeće pjevanja donijelo joj je prepoznatljivu i neizostavnu ulogu, a često obučena u narodnu nošnju popularnost je, uz pjesmu i tamburu, stekla i vođenjem radijskih i televizijskih emisija. Prošle godine, razboljevši se, nije gubila nadu, svoju snagu sačuvala je i pretvorila u pravi slavonski prkos, te vedrinom i iskrenošću ganula mnoge..
 
Pjevačica stoljeća, prema glasovima slušalaca jedne hrvatske radiopostaje, Vera Svoboda otpjevala je i snimila preko 300 narodnih, starogradskih i zabavnih pjesama, godinama je promicala hrvatsku tradiciju, a njenu bogatu glazbenu karijeru vrijednu divljenja teško se može dostići. Svojim glasom, osebujnom interpretacijom i zanosnim izgledom, lijepa pjevačica Cecilija Rudić otvorila je novo poglavlje na tamburaškoj sceni i time opravdala naziv kraljica hrvatske tamburaške glazbe. Njeni hitovi Šic, šic macane, Bećaruša, Hoću lom  i mnogi drugi, osvojili su medijski prostor, nagrađena je Zlatnom pločom za najprodavaniji album u 2015., a osim kao pjevačica, afirmirala se i kao voditeljica poznate televizijske emisije Slavonsko veselje, koja se ne propušta.
 
Na koncertu ćete moći uživati i u ljubavnim stihovima Kad te moji svatovi probude Vlatke Kopić - Tene, starogradskim melodijama Blanke Došen, pjevačice koja je i dobitnica Porina za najbolji folklorni album te ženskih tamburaških sastava Cure iz centra i Garavuša, koje će nam reći zašto Nema više baraba ni seoskih lola, a kao posebne gošće tu su i Učiteljice, popularne mlade pjevačice poznate po hitovima Generale moj, Luda kuća, ali i po suradnji sa Severinom, Nedom Ukraden i Jasminom Stavrosom, te po violini i tamburi koje u njihovim rukama daju potpuno novi zvuk koji mlađa publika odlično prihvaća.
 
Budući da su žene godinama prisutne u tamburaškoj glazbi, često u sjeni tamburaša, ovaj koncert jedinstvena je prilika za njihov zajednički nastup u povodu Majčina dana. Zato dođite na koncert, izvedite majke, žene, bake, cure i prijateljice, te uz Tamburaše za dušu koji će pratiti sve pjevačice, provedite toplu svibanjsku noć uz Cure i tambure.
20% popusta za grupnu kupnju ulaznica (10 ulaznica i više) i članovima HAK-a