Događanja

19.
ožujka 2017.
Nedjelja u 20:00 sati
Mala dvorana

CIKLUS GLAZBENE STAZE: SALÓN BUENOS AIRES

Nedjelja U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga Moj svijet
40 kn 5,31 €
FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE 7,53450 kn
Ulaznice
40,00 kn 5,31 €
FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE 7,53450 kn
Posljednjim koncertom u ovoj koncertnoj sezoni, Ansambl Glazbene staze u proširenom sastavu kreće na putovanje Latinskom Amerikom. Ususret proljeću, krenite i vi s nama u zemlju u kojoj boje na gasnu i glazba ne jenjava, a zarazni ritmovi pozivaju na ples.
 
Program:
Miguel del Águila: Salón Buenos Aires, op. 84, za flautu, klarinet, violinu, violu i violončelo (hrvatska praizvedba)
Carlos Guastavino: Pjesme za sopran i klavir
Ástor Piazzolla/ arr. Clarice Assad: Tango suita, za klavir četveroručno
Heitor Villa-Lobos: Danças características africanas za flautu, klarinet, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas i klavir
Ástor Piazzolla/ arr. Uwe Rössler: Libertango za flautu, klarinet, dvije violine, violu, violončelo, kontrabas i klavir
 
Zequinha de Abreu/ arr. Iva Ljubičić: Tico-Tico no Fubá za flautu, klarinet, dvije violine, violončelo, kontrabas i klavir
 
Ansambl Glazbene staze:
Eda Rimanić, flauta
Vlade Matulić, klarinet
Đana Kahriman, violina
Val Bakrač, violina
Mislav Salopek, viola
Jakov Kunjko, violončelo
Jura Herceg, kontrabas
Iva Ljubičić Lukić, klavir
Kosjenka Turkulin, klavir
Marija Lešaja, sopran
 
ANSAMBL GLAZBENE STAZE je miješani instrumentalni sastav kojeg čine instrumenti: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj.  Ovisno o programu, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.
Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima - filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ruž, Baroque pop, Zvjezdane staze i Fantasia. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).
Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim domaćim kompozitorima pa je do sada praizveo kompozicije Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec, Tomislava Uhlika, Ivana Josipa Skendera i Marka Slavičeka.  
 
 
 
 
Popust od 50% za učenike, studente i umirovljenike. Slobodan ulaz za vlasnike HGM kulturnog pokaza.