Događanja

07.
lipnja 2024.
Petak u 19:00 sati
Velika dvorana

ANGELA DAVIS – SLOBODA JE STALNA BORBA

Petak U 19:00
Velika dvorana
Organizator: Bijeli val & Multimedijalni institut & Kulturtreger
Besplatne ulaznice na blagajni i na ulaznice.hr
Ulaznice
Besplatne ulaznice na blagajni i na ulaznice.hr
Angela Davis, jedna od najvažnijih svjetskih intelektualki i aktivistica, u predavanju će se osvrnuti na svoj dugogodišnji aktivistički i teorijski rad koji je obilježilo promišljanje, organiziranje i djelovanje protiv historijski situiranog sistemskog rasizma i karceralnog nasilja u SAD-u.
Ukazat će na specifičnosti sukonstitucije rase, roda i klase u doba neoliberalne globalizacije i u aktualnom političko-ekonomskom krajoliku koji definiraju postojano bukteće ratne zone i podizanje zidova protiv naroda koji „teroriziraju“ Zapad. Takvim, interesno podržanim alibijem, danas se nasilno organiziraju izvlaštenja čitavih populacija koje žive pod čizmom rasizirane hijerarhije i kolonijalne vladavine jer rasizam i kolonijalizam nisu samo isprepleteni kao konstitutivne dimenzije povijesnog međunarodnog razvoja modernih kapitalističkih društvenih formacija već se danas suočavamo i s njihovim prerađenim te ažuriranim oblicima, sukladno uvjetima potpuno globaliziranog kapitalističkog svijeta.
 
Više informacija:
 
 
Besplatne ulaznice podižu se na blagajni Dvorane Lisinski od 20. 5. u 15 sati te online na ulaznice.hr. Odjednom je moguće preuzeti najviše četiri ulaznice. Svi koji su preuzeli ulaznice za Gavellu, zamjenske ulaznice mogu preuzeti na blagajni Dvorane Lisinski svaki radni dan ili na dan predavanja u radno vrijeme blagajne Lisinski.