Događanja

05.
studenoga 2023.
Nedjelja u 20:00 sati
Mala dvorana

A. R. GURNEY:
LJUBAVNA PISMA

Nedjelja U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Kazalište Planet Art
11,00 €
Ulaznice
11,00 €
Igraju: Slavica Knežević i Marko Torjanac
Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević 
 
Melodrama Ljubavna pisma A. R. Gurneya najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu. Dopisivanje Andrewa i Melisse započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave, što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama? Provjerite u ovoj duhovitoj i dirljivoj kazališnoj romansi. 
 
Ljubavna pisma ne silaze sa svjetskih pozornica već pola stoljeća, a u glavnim ulogama dosad su se okušala brojna glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerarda Depardieua, Anuk Aimee, Elizabeth Taylor, Ane Karić, Borisa Buzančića, Relje Bašića i drugih. 
U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe, a čija je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje. Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom će vam toplinom, uz obilje životnog humora, izmamiti i poneku suzu, kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi. 
 
Iz kritika:
„Ovu predstavu, bolje reći – školu glume Torjanac – Knežević, treba vidjeti.“
„Sve note ranjivosti, duhovitosti, sudbinske povezanosti…“
„Maestralne glumačke interpretacije.“
„Snažni glumci koji nam, uz obilje smijeha, izmame i suze.“
„Svakako gledati! Neponovljiv kazališni užitak!“
Cijena ulaznice za učenike, studente, umirovljenike i grupe iznad 10 posjetitelja iznosi 8 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.