Događanja

29.
listopada 2023.
Nedjelja u 20:00 sati
Velika dvorana

A. ADAM: GISELLE

Nedjelja U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
22,00 €
26,00 €
33,00 €
38,00 €
45,00 €
Ulaznice
22,00 €
26,00 €
33,00 €
38,00 €
45,00 €
Giselle - zanosna baletna čarolija! 
 
Goruća strast zaljubljenih, slomljeno nježno srce, vilinski svijet u mističnom pejzažu fantastike, iskupljujuća ljubav… sve na pozornici Lisinskog u blistavom vrhuncu romantične plesne umjetnosti, baletu Giselle Adolphea Adama. 
 
Jedan od najpopularnijih i najizvođenijih baleta romantike priča je o djevojci koja umire nakon izdaje svojeg voljenog, ali se kao duh vraća kako bi ga spasila od odmazde vila, duhova mladih prevarenih djevojaka. 
 
Više od 180 godina od praizvedbe, ova jedinstvena poetična i dirljiva priča u izvedbi Kharkiv National Academic Opera and Ballet Theatre budi erupcije emocija, mami suze i oduševljava virtuoznim plesačkim izvedbama iznimno teških tehničkih zahtjeva koji se postavljaju pred plesače.

Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.