Događanja

09.
listopada 2022.
Nedjelja u 19:30 sati
Velika dvorana

56. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2022.
36. SVEČANI KONCERT
"PISMO MOJA, HRLI TAMO"
(ZAGREBU NA DAR)

Nedjelja U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Gradska skupština Grada Zagreba, Grad Omiš, Festival dalmatinskih klapa Omiš
7,00 € 52,74 kn
9,00 € 67,81 kn
Ulaznice
7,00 € 52,74 kn
9,00 € 67,81 kn
Festival dalmatinskih klapa Omiš 36. put gostuje u Zagrebu s koncertom na kojem će nastupiti najuspješnije klape ovogodišnjeg, 56. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2022.
 
Sudjeluju: 
 
Muške klape 
STINE (Zagreb) 
KRUNIK (Kučine) 
ŠUFIT (Split) 
 
Ženske klape: 
OŽELANDA (Zagreb)
VENTULA (Split) 
 
Mješovita klapa: 
KAMPANELI (Donja Kaštela) 
 
U organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš i pod počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba održava se 36. tradicionalni koncert najboljih dalmatinskih klapa u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba.
 
Na koncertu će nastupiti svi osvajači zlatnih odličja 56. omiškog Festivala održanog ovoga ljeta: mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, apsolutni pobjednici u kategoriji mješovitih klapa; ženske klape Oželanda iz Zagreba i Ventula iz Splita, pobjednice od strane stručnog suda i publike u kategoriji ženskih klapa te muške klape Stine iz Zagreba i Krunik iz Kučina, pobjednice od strane stručnog suda i publike u kategoriji muških klapa. Kao gosti koncerta nastupit će muška klapa Šufit iz Splita, trostruki apsolutni pobjednici Omiša.
 
Dio programa koncerta posvećen je 60. obljetnici umjetničkog rada skladatelja Dušana Šarca. Njegov glazbeni opus obuhvaća niz uspješnica u klapskoj, ali i popularnoj glazbi. Tako će posjetitelji koncerta, osim uživanja u vrhunskim interpretacijama tradicijskih dalmatinskih pjesama, čuti i maestrove skladbe: Šibenska balada, Na omiškoj stini, Drži na pameti
 
Koncert u Lisinskom glazba je za dušu svim Zagrepčanima i brojnim Dalmatincima u Zagrebu, kako onima koji žive i rade u hrvatskoj metropoli, tako i studentima koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz pjesmu, ali i kroz zajednička druženja poslije koncerta.
Studenti ostvaruju pravo na 50 % popusta pri kupnji ulaznice uz predočenje studentske isprave.