Događanja

22.
ožujka 2024.
Petak u 20:00 sati
Mala dvorana

11. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB
"NUEVA GENERACIÓN"
ALEJANDRO HURTADO - "MIRADAS"

Petak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga za promoviranje španjolske umjetnosti i kulture Alma i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Rasprodano
Rasprodano
11. FLAMENCO FESTIVAL ZAGREB
"NUEVA GENERACIÓN"
ALEJANDRO HURTADO - "MIRADAS"
 
ALEJANDRO HURTADO, flamenko gitara
INMACULADA SALOMÓN, primabalerina Nacionalnog baleta Španjolske (flamenco, Danza Española)
DAVID DOMÍNGUEZ, perkusije
 
11. Flamenco Festival Zagreb "Nueva generación" posvećen je novoj generaciji flamenko umjetnika, koji su se u Španjolskoj pokazali kao ponajbolji predstavnici mlađe generacije umjetnika. Jedan od njih je višestruko nagrađivan flamenko gitarist Alejandro Hurtado!
Zahvaljujući koncertnom programu “Miradas“, festival će ugostiti i primabalerinu Nacionalnog baleta Španjolske, Inmaculadu Salomón, koja će publici predstaviti flamenko i Danza Española, uz pratnju virtuoznog Hurtade. 
 
Alejandro Hurtado, flamenko gitara
"Nakon što sam tijekom cijele svoje profesionalne karijere radio s najboljim gitaristima svojeg vremena, počevši od Niña Ricarda i uključujući briljantnog Paca de Lucíju, mogu potvrditi goleme gitarističke sposobnosti Alejandra Hurtada i ne sumnjam da mu je suđeno da zauzme privilegirano mjesto u svijetu flamenko gitare", Antonio Fernández Díaz, "Fosforito"
 
U dobi od 9 godina počinje svirati klasičnu gitaru s Marcom Ucedom. Ubrzo nakon toga upisuje Profesionalni konzervatorij za glazbu i ples "Vicente Lillo Cánovas" u Alicanteu, svom rodnom gradu. Uz klasičnu gitaru u klasi prof. Raúla Juana Ruíza, paralelno uči flamenko gitaru od Pedra Alarcóna, Roberta Sabatera, Davida Cerreduele, a kasnije i od legendarnog gitarista Artura Cerreduele "El Nanija", od kojeg je naučio tajne Caño Roto gitare. Tijekom godina podučavali su ga i najveći majstori flamenko gitare: Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodríguez, El Viejín, Juan Manuel Cañizares, Rafael Riqueni, Jerónimo Maya, Manolo Franco, José Luis Montón... 
 
Nakon završetka srednje škole, nastavlja učiti flamenko gitaru te upisuje Visoki glazbeni konzervatorij u Córdobi radi daljnjeg studija kod profesora Paca Serrana i Manola Franca, dok klasičnu gitaru nastavlja učiti kod prof. Pabla Baróna. Godine 2017. završava studij s pohvalom i izvanrednom nagradom za završetak studija. Ista kvalifikacija stečena je na magistarskom studiju flamenka na ESMUC-u (Barcelona). 
 
Njegov golem talent donio mu je više od desetak nagrada. Prve je dobio u dobi od samo 12 godina, a kulminiralo je najvažnijom nagradom za koncertnu flamenko gitaru: Bordón Minero, dobivenu 2017., nakon nekoliko godina u kojima je ova nagrada bila proglašena upražnjenom.
 
Nagrade:
- treća nagrada na Međunarodnom gitarističkom natjecanju "José Tomás" u Petreru (2006.)
- prva nagrada u pokrajini Valencija na Veo Veo Awards (2008.)
- treća nagrada na nacionalnoj razini na Veo Veo Awards (2008.)
- prva nagrada na natjecanju flamenco gitarista "Ciudad de Alcoy" (2010.)
- prva nagrada na natjecanju flamenco gitarista "Flamenco en el Aire" na Radio Nacional de España (2012.)
- prva nagrada na međunarodnom gitarističkom natjecanju "Paco de Lucía" (2015.)
- prva nagrada na međunarodnom gitarističkom natjecanju "Cante de las Minas" (2017.).
 
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu: prigovor@lisinski.hr.