Događanja

10.
svibnja 2022.
Utorak u 20:30 sati
Velika dvorana

DEAD CAN DANCE

Utorak U 20:30
Velika dvorana
Organizator: Charm Music d.o.o.
250 kn
290 kn
330 kn
360 kn
390 kn
Ulaznice
250,00 kn
290,00 kn
330,00 kn
360,00 kn
390,00 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan održavanja programa od 18 sati do 19:30 u prostorima Lisinskog.  
 
Dead Can Dance, najznačajnija svjetska world music grupa, a po mnogima i jedinstven glazbeni fenomen, nastupit će prvi put u Hrvatskoj, i to u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Nakon 40 godina postojanja, i domaća publika će napokon imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom intimnom okruženju dvorane Lisinski.
 
Iako europska turneja, najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog COVID-a, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica, i Zagreb je stigao na listu gradova koji će u 2022. osjetiti iskonsku čar Dead Can Dance glazbe.
 
"Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima koje smo propustili svirati uživo i jedva čekamo da se vratimo na pozornicu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mjestima sljedeće godine kada je to sigurno učiniti", poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.
 
Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala, i glazbeni genijalac Brendan Perry, već generacijama ljubitelja glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock-glazbe. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melbourneu, i od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire. Već desetljećima nam pričaju neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara glazbu, već magiju koju svi mogu razumjeti i osjetiti.
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu EU COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa.