Događanja

14.
prosinca 2021.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

CRVENA JABUKA
35 GODINA

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Music Time d.o.o.
130 kn
160 kn
190 kn
Ulaznice
130,00 kn
160,00 kn
190,00 kn
Budite dio jedinstvene priče, starih uspomena, ali i odlične zabave!
 
U sklopu koncerata po regiji, kao i vrlo uspješne ljetne turneje po Jadranu, Crvena Jabuka proslavlja svoj 35. rođendan u  nezaboravnoj atmosferi uz njihove najpopularnije pjesme!
 
Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima. Bend je osnovan u Sarajevu 1985. godine, a originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić. Svoj prvi album izdali su 1986. pod nazivom Crvena Jabuka i iste godine krenuli su na prvu turneju. Godine 1989. objavljuju jednako uspješan četvrti album Tamo gdje ljubav počinje. Peti po redu album, Nekako s proljeća, objavljuju 1991., a planiranu turneju otkazuju zbog ratnih okolnosti i grupa prestaje s djelovanjem do 1994., kada se ponovno se okupljaju u Zagrebu, gdje nastavljaju svoje djelovanje sve do danas. 
 
U trideset pet godina uspješne karijere, Crvena Jabuka objavila je preko dvadeset studijskih albuma i nekoliko kompilacija, a uz njihove hitove odrastale su mnoge generacije. 
 
Krajem 2019. godine brojni obožavatelji u regiji dočekali su i najnoviji album Tvrđava. Najavljen istoimenim singlom i spotom, legendarni i nezamjenjivi Dražen Žerić Žera pokazao je zašto je grupa na samom vrhu već punih 35 godina. Nepogrešivanaslovna balada autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski, na prvu je osvojila obožavatelje. Gost u pjesmi je poznati sarajevski glumac Josip Pejaković
Nedugo nakon naslovne pjesme, radijski i televizijski eter zatresla je još jedna pjesma, Aleje ljubavi u kojoj je Žera gost Željku Samardžiću.
 
Trideset pet godina je iza njih, obilježili su mladost nekoliko generacija, stvorili bezvremenske hitove, a svoju dugovječnost i popularnost u regiji tumače iskrenim odnosom prema publici.
 
U Lisinskom će se pjevati nove pjesme s dvadeset drugog albuma, kao i već dobro znani hitovi. Budite dio tog spektakla!
 
Pri dolasku na koncert potrebno je priložiti COVID potvrdu, a za posjetitelje koji nisu cijepljeni osigurano je besplatno antigensko testiranje na ulazu u dvoranu.
 
Music Time team
Umirovljenici ostvaruju 10 % popusta pri kupnji ulaznice.