a
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog - Neprocjenjiv doživljaj - Zagreb

Novosti

Glazbena diva Tereza Kesovija nastupit će u Lisinskom
Hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija održat će veliki koncert 25. travnja u Lisinskom. Ulaznice (100,130,150 kn) su u prodaji na blagajnama Lisinskog i online na www.ulaznice.hr.
Saznajte više
Erotika i senzualnost od koje je uzbudljivija samo Mozartova glazba!
Najšarmantnija Mozartova opera "Così fan tutte" 26. travnja u Lisinskom. James Levine ravnat će prvom izvedbom Mozartove opere u ciklusu prijenosa Live in HD koju je režirala Lesley Koenig.
Saznajte više
Svjetska pjevačka senzacija o kojoj svi pričaju dolazi u Lisinski
Sa samo dvadeset i tri godine, Julija Ležneva postala je svjetska senzacija, a u Hrvatskoj će prvi put nastupiti uz Il Giardino Armonico, ansambl koji svojim interpretacijama redovito izaziva oduševljenje, ali i kontroverze među svjetskom glazbenom kritikom.
Saznajte više
Jedan od najznačajnijih interpreta bandoneona pružit će nam prvoklasni glazbeni događaj
Zaključak stilski raznolike i zanimljive sezone HGM Jazz orkestra Zagreb pripao je dobro znanom i rado viđenom gostu hrvatskih pozornica, bandoneonistu, harmonikašu i edukatoru Peteru Soaveu.
Saznajte više
Otvorenje izložbe u povodu 100. obljetnice rođenja Stjepana Šuleka
Postojano i snažno djelovanje Stjepana Šuleka oplemenilo je nekoliko velikih i povezanih područja hrvatske glazbene kulture 20. stoljeća: skladateljsko, pedagoško i reproduktivno. U povodu 100. obljetnice njegova rođenja, uz koncert posvećen njegovim djelima, zahvaljujući Fondu Stjepan Šulek, otvara se izložba Svjedočanstva i zapisi iz umjetnikove ostavštine.
Saznajte više
Charles Tolliver - zvijezda festivala Jazz.hr/proljeće
U Maloj dvorani Lisinski od 9. do 11. travnja održavao se festival Jazz.hr. Osim tradicionalne manifestacije Nove nade jazza “Marjan Marjanović” nastupili su Zagreb Jazz Portrait i Acoustic Project, The New Charles Tolliver / Music Inc, featuring guest Saša Nestorović, te Jazz orkestar HRT-a i Charles Tolliver.
Saznajte više
Maškare rasplesale Lisinski
Pogledajte video sa ovogodišnjeg spektakularnog karnevala koji se održao u subotu, 1. ožujka 2014. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Izvrstan nastup Tonyja Cetinskog, Roberta Marekovića, Dina e Mel feat J&S., trbušnih plesačica skupine Zuzana i Sheherezade te DJ Phat Philliea rasplesao je sve prisutne do kasnih noćnih sati.
Saznajte više
Šest koncerata, šest nezaboravnih večeri!
Tri rasprodana koncerta u prosincu, tri rasprodana koncerta u ožujku, 12 000 vjernih obožavatelja  i još toliko sklopljenih ruku u dugi aplauz i poklon vojvođanskom pjesniku, potvrdili su neugroženi status ovog barda romantičnog, suptilnog i na momente satiričnog, ali uvijek ispunjenog humorom, kantautorstva.
Saznajte više
Javna nabava u 2014. godini
Sukladno članku 20. st. 4. Zakona o javnoj nabavi (N.N. br. 90/11, 83/13 i 143/13) objavljujemo Plan nabave Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za 2014. godinu usvojen na sjednici Upravnog vijeća održanog dana 28. ožujka 2014. godine.
Saznajte više
Javna nabava u 2013. godini

Sukladno članku 20. st. 4. Zakona o javnoj nabavi (N.N. br. 90/11) objavljujemo Plan nabave Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog za 2013. godinu usvojen na sjednici Upravnog vijeća održanog dana  10. srpnja 2013. godine.

Saznajte više
Joshua Bell i Academy of St. Martin in the Fields oduševili prepunu dvoranu Lisinski
Joshua Bell i Academy of St. Martin in the Fields oduševili prepunu dvoranu Lisinski.
Saznajte više
Izložbe poljskih umjetnika od 11.11. do 10.12.2013. u Lisinskom

Otvorenje "Izložbe poljskih umjetnika" održat će se 11.11.2013. u 18.30 sati u predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Saznajte više
Dvostruki dobitnik Grammyja Ernie Watts u Lisinskom!

Zašto su saksofonista kvarteta koji je bio proglašavan najboljim jazz sastavom na svijetu, dvostrukog dobitnika nagrade Grammy, na suradnju pozivali Rolling Stonesi, Frank Zappa i Marvin Gaye? Odgovor saznajte 20. studenog u Lisinskom!

Saznajte više
Opera pod zvijezdama - Koncert na dar pretplatnicima Lisinski subotom

Na tradicionalnom, svečanom, dobrotvornom koncertu Opera pod zvijezdama, u povodu 200. obljetnice rođenja dvaju velikana opernog stvaralaštva - Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Ive Lipanovića izvodit će točke iz njihovih najglasovitijih opera, a pridružit će im se naši cijenjeni vokalni umjetnici...

Saznajte više
Nova sezona ciklusa Mladi u Lisinskom
Tribina mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić je program ostvaren u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog i Hrvatskim društvom glazbenih umjetnika.
Saznajte više
10 opernih naslova, 4 nove produkcije !
Dvorana Lisinski prva je kulturna institucija koja je, iskoristivši suvremenu tehnologiju, otvorila put svjetskoj umjetnosti na posve novi način, te vrlo brzo pridobila vjernu publiku. Stoga s nestrpljenjem očekujemo novu sezonu od 10 opernih naslova uključujući 4 nove produkcije!
Saznajte više
Lisinski i AutoZubak – zajedno do zvijezda

Tijekom četrdeset godina postojanja Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, mnoge su tvrtke i pojedinci prepoznali baš ovu kulturnu instituciju kao riznicu hrvatskih kulturnih vrijednosti.

Saznajte više
Kupite pretplate Lisinskog i online!
Od danas, 13.6.2013 moguće je kupiti pretplate ciklusa Lisinski subotom i Metropolitan u Lisinskom online putem. Jednostavnim putem (klikom) do vrhunskog glazbenog užitka.
Saznajte više
Nova sezona ciklusa Cantus Ansambl & Lisinski
"Cantus je i... želja da suvremenoj glazbi pristupimo s visokim izvođačkim i profesionalnim kriterijima, to je želja za otkrivanjem Novog i Nepoznatog, ona nas je i sastavila u zajedništvo.
Saznajte više
68 ruku i nogu na uvodnoj večeri Festivala novog cirkusa
17 akrobata, 68 ruku i nogu, te jedna drvena klada. Tako zvuči matematička najava predstave „Le Grand C“ koju će francuska Compagnie XY izvesti u subotu, 8. lipnja, u 20:30 sati, u velikoj dvorani Lisinskog.
Saznajte više
Koncert u sjećanje na košarkaškog  umjetnika - Dražena Petrovića
Održana je press konferencija na kojoj je najavljen koncert Zagrebačke filharmonije u sklopu Bijelog ciklusa u sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša -  Dražena Petrovića.
Saznajte više
Zanima nas što mislite!
Ostavite i Vi svoj trag u jubilarnoj godini Koncertne dvorane Lisinski.
Saznajte više
Lisinski nagrađuje vršnjake!

Ako ste rođeni na datum , 29. prosinca 1973 , požurite na blagajnu. Prvih četrdeset vršnjaka Dvorane koji tamo stignu čekaju besplatne pretplatničke ulaznice za svih dvanaest koncerata Lisinski subotom.

Saznajte više
Koncert u spomen na Dražena Petrovića
Prošlo je 20 godina od nesreće u kojoj smo izgubili jednog od najvećih hrvatskih sportaša – Dražena Petrovića.
U petak, 7.6. 2013 održati će se koncert u spomen na najveću hrvatsku košarkašku legendu. 
Saznajte više
Predsjednik Republike Hrvatske i Ministarstvo kulture pokrovitelji jubilarne sezone u Lisinskom
Otvorenje Dvorane Lisinski, 29. prosinca 1973. donijelo je promjenu kulturnog i društvenog života grada Zagreba i Hrvatske poslije koje više ništa nije moglo biti isto.
Saznajte više
Postanite i Vi pretplatnik Lisinskog!
Program sljedeće sezone u Lisinskom pod parolom "Povucimo svijet za uši" obiljem i raskošnošću podsjeća na najbolja vremena te i ove godine ostaje najbogatiji i najelitniji u Zagrebu i Hrvatskoj.
Saznajte više
Bogat program koncerta za pretplatnike Lisinski subotom
Večer uoči još jednih izbora, u subotu 18.svibnja, izborne šutnje neće biti jedino u dvorani Lisinski!
Štoviše glasno će tu s glazbom slaviti svi oni koji su već jednom izabrali jedinstveni program u Hrvatskoj - bez alternative i konkurencije - Lisinski subotom!
Saznajte više
Povucite svijet za uši u jubilarnoj sezoni Lisinski subotom 13./14.
Pod sloganom „ Povucite svijet za uši“ Dražen Sirišćević,  ravnatelj  Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog najavio je jubilarnu sezonu Lisinski subotom 13./ 14. Ove će godine, 29. prosinca, Lisinski proslaviti svoj 40. rođendan.
Saznajte više