Novosti

25. siječnja 2018.

Yusif Eyvazov potvrdio mjesto na vrhu svjetske operne scene

Prethodna je godina tenoru Yusifu Eyvazovu donijela najveće uspjehe u dugogodišnjoj karijeri - s nestrpljenjem očekujemo njegov nastup u Lisinskom!

Svoj je put do svjetskoga vrha gradio strpljivo, predan ljubavi prema glazbi, a iskrenošću i simpatičnim karakterom osvojio je publiku diljem svijeta. Zbog svojih je odjevnih kombinacija, sa suprugom Annom Netrebko, postao veliki hit na društvenim mrežama, ali je najveću pozornost ipak stekao istaknutim ulogama u najpoznatijim svjetskim opernim kućama. 

Mjesto na vrhu učvrstio je 2017. ulogom Andree Cheniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u milanskoj Scali. Trenutačno u moskovskom Boljšoj teatru igra Chevaliera Des Grieuxa u operi Manon Lescaut Giacoma Puccinija. Pred njim su velike uloge u londonskoj Kraljevskoj operi, Berlinskoj državnoj operi i Operi Garnier u Parizu. Uspješan koncertni ciklus i predstavljanje albuma Romance s Annom Netrebko prošle ih je godine odvelo i na Daleki istok, a ove se godine ljubavna priča nastavlja u Europi, sa spektakularnim vrhuncem u Royal Albert Hallu.

I publika i kritika ne prestaju ga hvaliti, prate svaki njegov korak, i poslovni i privatni, poput najvećih pop-zvijezda.

U izuzetno gust raspored Yusif Eyvazov uvrstio je i Zagreb. Lisinski će ispuniti najljepše arije iz opera Bizeta, Saint-Saënsa i Verdija. Tom će se velikanu na pozornici pridružiti mezzosopranistica Rossana Rinaldi, bas-bariton Giorgio Surian te sopranistica Kristina Kolar uz pratnju orkestra Opere HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci pod ravnanjem dirigenta Marca Boemija. Dvadeset osmi veljače dan je za još jedan operni spektakl ciklusa Lisinski arioso!

 

foto: E. Bauer, Vladimir Shirokov