Novosti

1. veljače 2018.

Vlatko Stefanovski - u iščekivanju koncerta u Lisinskom

Najveći gitaristički virtuoz s ovih prostora, Vlatko Stefanovski, 17. travnja publici u Lisinskom predstavit će novi album Mother Toungue.
Zagrebačka ga je publika u električnom izdanju imala priliku slušati uživo u sklopu festivala Brijačnica, 20. siječnja, kad je skladno spojio svoj dobro poznati klasični repertoar s pjesmama s novog albuma.
 
„Već na početku, Vlatko je uplivao u materijal s novog albuma Materinji jezik instrumentalom Makedonsko devojče; nakon toga se brojenje u 7/8 mjeri ustalilo kao lajtmotiv koncerta na oduševljenje publike koja je najveću ekstazu doživjela u finalu s Jovano, Jovanke.“ Zoran Stajčić, Ravno do dna.
 
Vlatko Stefanovski surađivao je s Tommyjem Emmanuelom, Stochelom Rosenbergom, Gibonnijem, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem i mnogim drugim svjetski poznatim glazbenicima, a na Brijačnici je zasvirao sa svojim Triom.
 
„Koliko god ih često slušao, koliko god puta gledao Vlatka Stefanovskog kako svira gitaru, svaki put je to novo divljenje. Ovo je bila sigurno najkvalitetnija svirka cijele Brijačnice. Od Kao kakao i Jovano, Jovanke do 7/8 ora i Kalajdžiskog ora, sve je bilo maestralno, perfektno odsvirano, divno za slušanje. Nema kod njih previše pametovanja, samo 'jen-dva-tri, jen-dva, jen-dva, jen-dva-tri' i kreće putovanje na koje vas može odvesti samo ova trojka.“ Nikola Knežević, Music Box.
 
Samo nekoliko dana motivacije i inspiracije bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da snimi devet instrumentalnih dragulja na novom albumu, a izvest će ih u čarobnom ambijentu Lisinskog.
 
To je i više nego dobar poziv na večer gitarističkog umijeća, makedonskog ritma i predivnih melodija u izvedbi Vlatka Stefanovskog.
 
 
foto: Filip Bušić