Novosti

9. rujna 2019.

Velika proslava za 20 godina pjevačkog studija Mozartine

Mozartine će 15. listopada u Velikoj dvorani Lisinskog glazbeno obilježiti jubilej sa svim zborovima koji djeluju unutar pjevačkog studija, uz posebne goste iznenađenja.
 
Mozartine danas broji 11 ansambala, od kojih su 7 dječji zborovi: Scarlattine, Papandopuline, Vivaldine, Chopinine, Schubertine, Bachovine, Raveline, djevojački zbor Mozartine, zbor dječaka BoysVoice, Musical zbor Webber i ex Mozartine.
 
Dvodijelni koncert naziva "20 godina klasike i hitova" klasičnim će repertoarom otvoriti dječji zborovidjevojački zbor, dok će nakon toga uslijediti nastupi ženskog ansambla Ex-Mozartine, koji čine bivše članice, te zbora BoysVoice, koji okuplja iznimno talentirane dječake u dobi od 6 do 14 godina s područja Zagreba i Musical zbora Webber čiji su članovi najveći talenti svih dječjih zborova i zbora dječaka. Oni će izvesti obrade popularnih hitova strane i domaće glazbe, a sve njih pratit će orkestar Acoustic Project te bend.
 
U 20 godina postojanja, pjevački studio "Mozartine" održao je mnogo koncerata u prekrasnim koncertnim dvoranama i sakralnim prostorima diljem Hrvatske te nastupio na brojnim turnejama na području Europe i SAD-a.  Studio je surađivao s renomiranim glazbenicima i zvijezdama poput Damira Urbana, Olivera, Ivana Dečaka, Nene Belana, TBF-a, grupe Psihomodo Pop, Ivane Radovniković, Ede Majke…, a zborovi koji djeluju unutar studija osvojili su brojne nagrade na hrvatskim natjecanjima zborova; sudjelovali su kao gosti na brojnim hrvatskim i stranim zborskim festivalima; snimili su veliki broj emisija za hrvatske i strane televizijske i radijske postaje; sudjelovali su na humanitarnim i sličnim događanjima i dr.
 
Studio Mozartine postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene, razvijajući istančan glazbeni ukus kod mladih pjevača, oduševljavajući publiku širom domovine i inozemstva te pridonoseći povećanju ugleda i kulture Zagreba i Hrvatske. Ovaj način rada kojim se od „malih nogu“ pravilno glazbeno usmjeravaju mladi pjevači i pjevačice pokazao se kao najbolja škola za djevojčice i dječake, nakon koje se veliki broj njih nastavlja baviti glazbom. Mnogi  upisuju solo-pjevanje u glazbenim školama, a potom na Muzičkoj akademiji.
Osim zborskih programa, Pjevački studio nudi i program solfeggia i klavira te glazbenu igraonicu za djecu vrtićke i predškolske dobi. 
 
Ulaznice za ovu veselu i raspjevanu obljetnicu najvećeg pjevačkog studija u Hrvatskoj, po cijenama od 80, 100 i 120 kn, nabavite na blagajnama Lisinskog ili ovdje.