Novosti

31. listopada 2017.

Ulazimo u crveno - Rusi dolaze, sve su nam bliže!

Glazbeno-scenski spektakl uskoro i u Lisinskom.
 

Ljeto je bilo radno za Zbor Crvene armije. Publika u Francuskoj i Belgiji prepuna je riječi hvale za ansambl vrhunskih umjetnika koji unose duh Rusije u svaki kutak svijeta. Tisuće oduševljenih posjetitelja popratilo ih je ovacijama, a posebno je ushićenje nastalo izvedbom klasika Edit Piaf, La Vie en Rose koji je publika iz srca otpjevala s glazbenicima. Trijumfirali su na uglednom glazbenom festivalu Night Of Choirs koji okuplja najbolje zborove svijeta. U Belgiji je nastao i njihov novi album Cathedrals čiji je izlazak najavljen za sljedeću godinu. Premda detalji o novom albumu još uvijek nisu poznati, zna se da će ansambl nastupiti na ceremoniji otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. koje će se održati u Rusiji.

Osim tradicionalnih pjesama, Zbor Crvene armije otvoren je i za pop-hitove novog tisućljeća. Njhove izvedbe pjesama Get Lucky grupe Daft Punk, Happy Pharrella Williamsa te Sex Bomb Toma Jonesa pregledane su na YouTubeu stotine tisuća puta.


 
U Lisinski stižu 13. i 14. studenoga, s orkestrom i baletom. U iščekivanju spektakla, prisjetimo se nekih od najboljih izvedbi omiljenih narodnih pjesama.