Novosti

19. listopada 2017.

U Šibeniku najavljen gala koncert Dalmatinske šansone

Koncert ’20 godina Dalmatinske šansone Šibenik’ održat će se 9. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
 
Tim povodom je u Šibeniku predstavljen program na kojem je gostovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević.
 
Počašćen sam što će Grad Zagreb biti pokrovitelj Šansone u zagrebačkom hramu glazbe, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Za mene je asocijacija na Šibenik, osim katedrale i prekrasnih tvrđava, upravo pjesma. Nema grada koji ima toliko dobrih i kvalitetnih pjevača – istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
 
Veliki glazbeni događaj danas su na konferenciji za medije na Trgu Republike Hrvatske predstavili i direktori festivala Branko Viljac i Dušan Šarac, te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
 
Ponosni smo što će se kultni šibenski festival održati u samom srcu grada Zagreba. Dogovor oko održavanja postignut je u vrlo kratkom vremenu, na čemu zahvaljujem gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću te direktorima Festivala. Vjerujem kako će publika prepoznati ovaj veliki jubilej, a pozivam i šibenske gospodarstvenike da se pridruže organizaciji 20 godina Šansone u Zagrebu jer je ovo način da ostvare kontakte i povežu se sa zagrebačkim gospodarstvenicima – istaknuo je šibenski gradonačelnik.
 
Koncert organiziraju Glazbena udruga Šibenik koncert, Grad Šibenik i Grad Zagreb, zajedno sa Društvom Šibenčana u Zagrebu.
 
Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, pozvao je sve ljubitelje glazbe da se odazovu Gala koncertu jer ih očekuje bogat program.
 
U sklopu programa 9. studenog nastupit će vrhunski pjevači, kantautori i dalmatinske klape, a bit će izvedene neke od najboljih skladbi s Festivala od 1998. do 2017. godine, a nastupit će Klapa Maslina, Četiri tenora, Neno Belan i klapa More, Marko Škugor, Jelena Radan, Meri Cetinić, Mario Huljev, Ivan Ive Županović, Đani Maršan, Ivo Pattiera, klapa Iskon, Nera Gojanović Kljajić i ansambl Bonaca, Helena Bastić, Bagatin, Stefany, klapa Cambi, Đani Stipaničev, Zdravko Škender i klapa Sebenico, Ivana Kovač i klape Neverin i Šufit izvest će svoje skladbe – istaknuli su Branko Viljac i Dušan Šarac.
 
Nakon konferencije, zagrebački gradonačelnik iskoristio je priliku i posjetio katedralu svetog Jakova i tvrđavu Barone.