Novosti

3. rujna 2019.

U prosincu stiže legenda starogradskih pjesama Zvonko Bogdan

Od 2006. godine do današnjih dana, ovaj majstor mađarskih romansi i bosanskih sevdalinki uspijeva rasprodati Veliku dvoranu Vatroslava Lisinskog, nerijetko održavajući i dva koncerta uzastopno.
 
Osebujni čuvar tradicije i bunjevačkih običaja, u četvrtak 19. prosinca nastupit će uz tamburaški orkestar iz Vojvodine i na višesatnom koncertu izvesti antologijske pjesme poput Ej, salaši, U tom Somboru, Ne vredi plakati, Već odavno spremam svog Mrkova, Kad sam bio mlađan lovac ja, Osam tamburaša s Petrovaradina i brojne druge.
 
Uvijek vodeći svoju publiku u vrijeme „koje se sigurno ponoviti neće“, Zvonko Bogdan putuje prelijepom glazbenom ostavštinom ravničarskih krajeva, od Baranje do Vojvodine, s očaranom i vjernom publikom svih generacija uvijek uza sebe.
 
Rođen u Somboru prije 77 godina, ovaj bunjevački pjevač, skladatelj i tekstopisac dugogodišnji je sakupljač narodnih pjesama, čuvar tradicije i starih običaja panonskog prostora, slikar te dobitnik brojnih priznanja i nagrada, između ostalih Europske nagrade za kulturno-umjetnički rad i životno djelo za doprinos glazbenoj baštini. Doživotni je počasni predsjednik Svjetske tamburaške federacije.
 
Zvonko Bogdan jedan je od najvećih kantautora ovih prostora, prepoznatljiv i po uglađenosti i velikoj srdačnosti, a njegove originalne i tradicionalne „pisme, pjesme i pesme“ o ravnici, prošlim danima, boemštini, Dunavu, ženama, ljubavi i konjima generacijama žive budeći romantične emocije, nostalgiju, sjetu, domoljublje i optimizam.
 
Ulaznice za koncert nabavite na vrijeme po cijenama od 120, 160 i 200 kn ovdje ili na blagajnama Dvorane Lisinski.