Novosti

18. ožujka 2019.

U Lisinskom uskoro nastupa Tomislav Mužek s „repertoarom svojega života“

U ponedjeljak, 8. travnja očekujte neočekivano - Mužek kakvog još niste čuli!
 
Ugledni hrvatski tenor bogate karijere pjevao je na poznatim svjetskim pozornicama Milana, Firenze, Genove, Torina, Salzburga, Berlina, Münchena, Hamburga, Dresdena, Pariza, São Paula, Tokija i mnogim drugima, surađujući s vrhunskim svjetskim orkestrima, ansamblima i dirigentima. Posljednjih je 2 i pol godine prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnik je dviju nagrada Hrvatskog glumišta, te nagrade Vladimir Nazor.
 
Od velikih opernih djela, antologijskih uloga i arija Mužek je odlučio napraviti odmak i prepustiti se repertoaru neuobičajenom za operne soliste, predstavljajući sebe u potpuno drugom svjetlu, okruženog trojicom vrhunskih instrumentalista, u izvođenju žanrovski raznolikih pjesama. Kancone, šansone, pop, pa i rock pjesme zaraznih melodija koje zauzimaju posebno mjesto u životu Tomislava Mužeka, on je odlučio podijeliti sa svojom publikom.
 
U pratnji gitarista Miroslava Lesića, klavirista Tomislava Modrića i klarinetista i harmonikaša Mladena Kosovca, Mužek za posjetitelje priprema svježe i neobične aranžmanske obrade pjesama Arsena Dedića, Charlieja Chaplina, Toma Jobima, Stinga i drugih autora koje je s triom nedavno objavio i na albumu Live in HNK.
 
Ulaznice po cijenama od 120 do 250 kn nabavite na blagajnama i na službenoj internetskoj stranici www.lisinski.hr.