Novosti

23. siječnja 2018.

U brazilskom ritmu najavljena najluđa noć u Lisinskom

Na najrasplesanijoj konferenciji za novinare u gradu predstavljen je program maskenbala u Lisinskom.
 
Uz brazilske plesačice, plesne korake okupljenima je demonstrirao ravnatelj Dvorane, Dražen Siriščević: „Kažu da slika govori više od milijun riječi. Ja iz ove slike ne bih nikad izišao. Znam da bi vama ova slika možda bila bolja da nema mene u njoj, da su samo ove cure tu, ali meni je dobro i ovako, baš me briga što vi o tome mislite. Sve je dopušteno, počinje karneval! I curama je dopušteno da oko mene rade što god žele, danas i sve dane koji su pred nama. Volio bih da su ovakvi dani svaki dan.“ Ushićeno i oduševljeno najavio je deveti Lisinski pleše pod maskama.
 
"Svi za ovim stolom imaju neki zadatak na karnevalu, osim mene. Moj je jedini zadatak da se zabavljam s ovim plesačicama i one će se zabavljati sa mnom, cijelo vrijeme. Svake godine na karnevalu nastojimo pripremiti nešto novo, nešto drugačije. Tako će ove godine u Velikoj dvorani biti ne samo puno plesa nego i puno smijeha s komičarom Ivanom Šarićem. Imamo program u predvorjima gdje se pleše, program stand-up komičara u Velikoj dvorani i tulum u restoranu. Luda, preluda zabava", dodao je ravnatelj. Nakon njega govorili su ostali sudionici konferencije: gradonačelnik Zagreba Milan  Bandić, Natalija  Krakić iz MAK teatra, komičar Ivan Šarić te pjevač Jacques  Houdek, stalni gost Dvorane Vatroslava Lisinskog.
 
"Mi smo ove godine zaduženi da dječji kutak bude jedna velika čarolija. Tu neće biti samo iluzionisti, bit će i naši članovi artističke škole", ukratko je objasnila gđa. Krakić iz MAK teatra. Program za djecu održavat će se u predvorju Velike dvorane, na posebnoj pozornici, uz mnogo zabavnih aktivnosti, od plesa do nastupa iluzionista. U predvorju će publiku zabaviti DJ Marek i Zagiland, a nakon toga nastupit će iluzionist Catarza i mađioničar Tomas te Plesna skupina Back to Swing i atraktivne brazilske plesačice.
 
Odrasle će u Velikoj dvorani zabavljati Ivan Šarić: "Ovo je moj prvi karneval u Lisinskom. Bit će puno novih stvari kojih nije bilo u prošlim predstavama u Lisinskom. Jako se radujem nastupu jer se ljudi pod maskama nekako uvijek promijene, izađu iz okvira, kao što smo mogli primijetiti kod ravnatelja Lisinskog. Da mi je itko rekao da ću ja ovo danas vidjeti... i još brazilske plesačice... Nisam znao da će biti toliko ludo dok nisam vidio koliko je ravnatelj ufuran. Moram se pripremiti za nastup jer ovo ne mogu nadmašiti.“
Jacques ovaj put neće pjevati nego suditi. Bit će predsjednik žirija koji će ocjenjivati najbolje maske u raznim kategorijama, koje će biti bogato nagrađene.
 
"Ne biste vjerovali, maškare volim od malih nogu. To dobro znaju moji sugrađani koji me pamte još otkad smo po kućama žicali lovu. Ne znam u što ću se ove godine maskirati. Dvoumim se još, mogu li se maskirati u Jacquesa? Smislit ću nešto", nasmijao se Jacques Houdek koji je obećao da će biti krajnje neozbiljan u odabiru najbolje maske.
 
Uz velike zahvale na višegodišnjoj potpori, konferenciju za novinare zaključio je gradonačelnik Milan Bandić: "Drago mi je što smo i deveti put zajedno. Doći ću, iako ja 365 dana plešem. Hvala još jedanput svima koji će sudjelovati u projektu, hvala svima što oživljavamo i nastavljamo tradiciju. Čestitam!"
 
To je i više nego odličan poziv na spektakularnu zabavu pod maskama, 3. veljače u Lisinskom!