Novosti

29. travnja 2020.

Sretan Međunarodni dan plesa!

U povodu ovoga važnog dana za sve profesionalne plesače, plesačke entuzijaste i ljubitelje plesa poruku posjetiteljima Lisinskog uputio je baletni prvak, suosnivač i umjetnički ravnatelj Ukrainian Classical Ballet, profesionalne trupe rado gledane u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Danas je Međunarodni dan plesa, koji se od 1982. godine obilježava 29. travnja, na dan rođenja Jeana-Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta. 
 
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog oduvijek rado ugošćuje izvanredne, kreativne plesače i plesačke skupine zavidnih talenata i vještina koje demonstriraju kroz zapanjujuće koreografije svojih plesnih naslova. Jedna od takvih trupa je Ukrainian Classical Ballet koja je gostovala u Lisinskom u prosincu s predstavom Orašar.
 
U svijetu omiljeno bajkovito baletno djelo s glazbom P. I. Čajkovskog, Orašar je imao čak četiri izvedbe u tri dana koje su bile rasprodane u rekordnom roku. Nikada u povijesti grada Zagreba nijedna baletna predstava u tri dana nije uspjela okupiti toliki broj posjetitelja, njih čak 7000.
 
Trupa Ukrainian Classical Ballet ponovno je plesala za posjetitelje Lisinskog ove veljače, u mjesecu ljubavi, kada je u jednoj večeri predstavila dvije emocijama i strašću nabijene priče o ljubavi – priče o Carmen i Šeherezadi, u kojima se isprepliću klasični balet i moderan, suvremeni ples vrhunskih plesača i plesačica ove proslavljene trupe. 
 
Na ovaj poseban dan, kada cijeli svijet slavi ples, baletni prvak i umjetnički ravnatelj Ukrainian Classical Balleta Ivan Žuravljov uputio je poruku svim posjetiteljima Lisinskog i ljubiteljima plesa te najavio njihov skorašnji dolazak u Lisinski s novim plesnim poslasticama.