Novosti

24. listopada 2017.

Sonya Yoncheva novi album posvetila Verdiju - ne propustite njezin nastup u utorak, 31.10. u Lisinskom!

Magazin Platea najavio je izlazak novog albuma Sonye Yoncheve.

 

Na njemu će se naći najljepše arije i dueti iz opera Guiseppea Verdija, a poseban gost je divin brat, tenor Marin Yonchev.

Sonya Yoncheva u Parizu trenutačno igra Elizabetu u operi Don Carlos velikoga talijanskog skladatelja Verdija. Kritika i publika oduševljeni su zvjezdanom postavom opere koju, osim Sonye, čine Elina Garanča, Jonas Kaufmann i Ludovic Tezier. Francuska verzija pod ravnanjem maestra Krzystofa Warlikowskog odlično pristaje njezinu karakteru i glasu.

Žene su te koje su razvalile sve pred sobom. Sonya Yoncheva sposobna je odigrati istovremeno Elizabetinu snagu i ranjivost, a zvuk koji stvara otvoren je, topao i velikodušan. - Shirley Apthorp, Financial Times.

Sonya Yoncheva kao debitantica u ulozi Elizabete Valois otvara novo poglavlje u uzlaznoj karijeri. Radi se o zahtjevnoj ulozi koju je Yoncheva prelijepo donijela. Besprijekorna dikcija i vokalna preciznost krase najistaknutije appogiature u kombinaciji s impresivnom projekcijom, rezonantnih niskih tonova te fantastičnih messa di voce u visokim dionicama. Njezina prisutnost na pozornici istaknuta je kostimografijom (koju neki smatraju neumjesnom) inspiriranom ženstvenošću i sjajem pedesetih godina. Tako se ljepota Yoncheve očituje u svakom smislu. Elizabetina posljednja arija u petom činu "Toi qui sus le neant des grandeurs de ce monde" u kojoj tragična princeza žudi za smrću, bez imalo je sumnje bila jedna od najsvjetlijih točaka večeri. - Malina Gueorguiev, Operawire.

 

Sonya Yoncheva nastupit će 31. listopada u Lisinskom; uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Dominga Hindoyana otvorit će novu sezonu ciklusa Lisinski arioso