Novosti

2. travnja 2019.

Sergej Krylov – surađivao je sa Stingom, a uskoro dolazi u Lisinski

Jedan od najcjenjenijih violinista svoje generacije nastupit će u Lisinskom 13. travnja uz Litavski komorni orkestar.
 
Poznati ruski violinist Sergej Krylov već je nekoliko puta nastupio u Zagrebu oduševivši publiku svojim virtuoznim umijećem, zbog čega je najavljen njegov veliki povratak, ovaj put u sklopu ciklusa Lisinski subotom.
 
„Sergej Krylov pripada petorici najboljih suvremenih violinista“, izjavio je legendarni violončelist Mstislav Rostropovič s kojim je Sergej redovito surađivao, a poslovna se suradnja ubrzo pretvorila u veliko prijateljstvo. Kompliment je to od neizmjerne važnosti za jednog glazbenika koji je karijeru počeo graditi već kao petogodišnjak u rodnoj Moskvi.
 
Sentimentalni pristup uz perfekcionističko tehničko umijeće razlog su njegove velike popularnosti u svijetu klasične glazbe, a za publiku Lisinskog pripremio je uzbudljiv program na kojem su se našla dinamična djela Čajkovskog, Sarasatea i Saint-Saënsa.
 
Kao umjetnički voditelj Litavskog komornog orkestra ima poprilično težak zadatak – radi se o skupini vrhunskih glazbenika koji su nastupili u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama, posebno posvećeni Bachovoj i Mozartovoj glazbi. Suvremeni autori poput Arva Pärta i Alfreda Schnittkea posvetili su im brojna djela za praizvedbu.
 
Krylovljev vrhunski rad prepoznao je i Sting koji ga je pozvao da sudjeluje u njegovu projektu „Twin Spirits“, posebnom umjetničkom izdanju u kojem je glazbom ispričana ljubavna priča Clare i Roberta Schumanna. Radi se o jedinstvenoj i intimnoj kazališnoj izvedbi komornog ansambla glumaca, pjevača i glazbenika, u kojoj Sting čita pisma koja je Robert pisao Clari.
 
Ulaznice za koncert 13. travnja po cijeni od 130, 170 i 210 kn možete nabaviti na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.