Novosti

14. travnja 2019.

Sergej Krylov i Litavski komorni orkestar - strastvena večer u Lisinskom

Proslavljeni violinist Sergej Krylov vratio se u Lisinski i uz Litavski komorni orkestar oduševio publiku ciklusa Lisinski subotom.
 
Večer strasti i fantazije otvorena je Serenadom u C-duru za gudače, op 48 Čajkovskog u kojoj je Litavski komorni orkestar slobodno demonstrirao finoću i specifičnost zvuka, dok se atmosfera nastavila zagrijavati uz Andaluzijsku romancu iz Španjolskih plesova, op. 22 te Introdukciju i Tarantellu, op 43 Sarasatea. 
 
Sergej Krylov umjetnički je voditelj Orkestra od 2008., od kada neprestano dobiva pohvale kritike zbog realizacije zanimljivih rješenja kojima doseže visoku tehničku kvalitetu izvedbe u neprestanom traganju za novim interpretacijskim idejama. Upravo je zato ovaj komorni orkestar među najboljima u Europi, a suvremeni autori mu često povjeravaju praizvedbu novih skladbi. Spajanje umjetničkog vodstva i solističke virtuoznosti Krylov odrađuje s velikom lakoćom, zbog čega je gromoglasan pljesak bio itekako očekivana reakcija oduševljene publike. 
 
Vatrenu večer zaključili su Introdukcijom i Rondom capriccioso u a-molu, op. 28 Saint-Saënsa, te Carmen fantazijom na teme iz opere Carmen, op. 25 Sarasatea.
 
Ciklus Lisinski subotom u velikom finalu sezone predstavlja suradnju uglednog Belgijskog nacionalnog orkestra i jednog od najboljih domaćih mladih pijansta Ivana Krpana. Ulaznice za koncert koji će se održati 4. svibnja, po cijeni od 170, 210 i 250 kn, mogu se nabaviti na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane. 
 
foto: Tugomir Hrabrić