Novosti

27. rujna 2017.

Riječka publika oduševljena novim koncertnim ciklusom i Zagrebačkim solistima

Zagrebački su solisti sinoć u ispunjenoj Guvernerovoj palači u Rijeci uspješno otvorili novi koncertni ciklus.
Zagrebački solisti sinoć su u ispunjenoj Guvernerovoj palači u Rijeci uspješno otvorili novi koncertni ciklus. Njihovo je vrhunsko umijeće oduševilo mnogobrojnu publiku koja je uživala u izvedbi djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johana Sebastiana Bacha i Bele Bartoka. Spretnim putovanjem kroz glazbenu povijest dokazali su zašto su jedan od najboljih hrvatskih komornih sastava. Ujedno su i najavili javnosti kvalitetu sezone koja slijedi.
 
Za mjesec dana (26. listopada) u Guvernerovoj  palači nastupit će Papandopulo kvartet, čiji je prvi nosač zvuka najprodavaniji album klasične glazbe u Hrvatskoj, pet puta nominiran za diskografsku nagradu Porin.
 
Ciklus se nastavlja nastupom jedne od najsjajnijih hrvatskih pijanističkih zvijezda današnjice, Aljošom Jurinićem, u ponedjeljak, 13. studenoga.
 
Završni koncert održat će se u četvrtak, 14. prosinca, a uveličat će ga Petrit Çeku – princ gitare iz Prizrena, miljenik i jedan od najuspješnijih izdanaka cijenjene i glasovite zagrebačke gitarističke škole i klase profesora Darka Petrinjaka. Njegova umjetnička zrelost, tehnička dotjeranost i profinjenost zvuka samo su neki od razloga što ga je glasoviti glazbeni kritičar Colin Cooper nazvao solistom najviše darovitosti, a koju Petrit Çeku potvrđuje gdje god ga glazbeni put nanese.
 
U organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, riječka se glazbena događanja nikako ne smiju propustiti!
 
Prodajna mjesta ulaznica za koncerte:
AUTOTRANS d.o.o., Poslovnica Rijeka - Riva 22, Rijeka
CROATIA RECORDS d.d., RIJEKA - Užarska 3, Rijeka
S.O.L.E.N. D.O.O., AGENCIJA SOLEN - Strossmayerova 2, Rijeka