Novosti

2. listopada 2019.

Rasprodane dvije izvedbe Orašara u Lisinskom – slijedi treća!

Od danas su u prodaji ulaznice za treću izvedbu Orašara baletne trupe Ukrainian Classical Ballet, i to za utorak, 17. prosinca.
Raskošna božićna bajka koju izvode zaslužni umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja, u koreografiji jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna - osvojila je Zagreb!
 
S obzirom na to da su već dvije predstave Orašara u izvedbi trupe Ukrainian Classical Ballet rasprodane, i to mjesecima prije datuma događanja, uz nevjerojatan interes zagrebačke publike, dodan je još jedan termin! Otvaranje trećeg termina predstave trebalo bi razveseliti sve one koji još nisu uspjeli osigurati svoju ulaznicu za ovaj svjetski poznati blagdanski baletni spektakl.
 
Fantastičan ples uz nadahnuta, živa i raskošna scenografska i redateljska rješenja, impozantne dekoracije, zapanjujući kostimi te uzbudljive video-projekcije pružaju nesputano kreativni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku, a posjetitelje uranja u pravu božićnu čaroliju koja ni najzahtjevniju baletnu publiku ne ostavlja ravnodušnom.
 
Ukrainian Classical Ballet baletna je trupa koja svojim nastupima prikazuje najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni. Godišnje plešu više od 300 baletnih predstava, a prošle su godine samo Orašara izveli više od 70 puta. U trupi plešu vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a neke od njih zagrebačka je publika imala prilike gledati u baletima poput Radio & JulietQuatro te The Great Gatsby Ballet.
 
Nakon rasprodanih izvedbi 15. i 16. prosinca, u prodaji su ulaznice za izvedbu 17. prosinca po cijenama od 180, 210, 240, 270 i 300 kn te 350 kn za VIP+ ulaznice koje uključuju druženje i piće s umjetnicima nakon predstave, promotivnu majicu i torbu Lisinskog te poklon iznenađenja.
Ulaznice su dostupne na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr.