Novosti

27. travnja 2017.

Radojka Šverko će 28. svibnja u Lisinskom uz brojne kolege proslaviti 50. obljetnicu najvažnijeg albuma “Sgt. Pepper"s Lonely Hearts Club Band”

" Slavim 50 godina karijere i ne čudi što se s pjesmama The Beatlesa družim cijeli život ".

Ove se godine navršava 50 godina moje karijere, pa nije neobično da sam se s repertoarom grupe The Beatles družila cijeli život. Na koncertu u dvorani Lisinski izvest ću pjesmu „Something“, iako na repertoaru imam desetak pjesama Beatlesa koje izvodim dugi niz godina na svojim solističkim koncertima. 

Osamdesetih godina sam imala zadovoljstvo održati cjelovečernji koncert s pjesmama  Lennona i McCartneya uz pratnju Simfonijskog orkestra i mješovitog pjevačkog zbora. I danas na solističkim nastupima često izvodim potpourri Beatlesa, a na repertoaru su još od mojih početaka 1970-ih, za potrebe raznih turneja po svijetu, kada sam često surađivala i sa stranim orkestrima.

Doista mi je teško opredijeliti se kada sam mnoge njihove pjesme izvodila od samih početaka svoje karijere. „Something“ je svakako jedna od najdražih. Ne mogu se sjetiti baš prve njihove pjesme koju sam čula, no zvuk Beatlesa me zainteresirao i inspirirao od prvih susreta s njihovom glazbom. Nisam imala prilike upoznati ih osobno.

Ulaznice za koncert "Beatles Revival Orchestra - Sretan rođendan, naredniče Pepper!" u prodaji su na blagajni Lisinskog te putem online servisa: ulaznice.hr

(Izvor: Večernji list, 27. travnja 2017.)