Novosti

11. studenoga 2016.

Prvi domaći stand-up komičar u Lisinskom

Ivan Šarić proslavit će 11. studenoga deset godina karijere stand up komičara.
 Od malih nogu Ivan Šarić bio je zaljubljen u svijet informatike, što je moglo odvesti u jednom od dva smjera: milijuni na računu (jer bi razvio neku suludu aplikaciju) ili vječno djevičanstvo. Možda i oboje. Sve to postaje posve nevažno u trenutku kad je 2006. godine od prijatelja dobio izgrebeni DVD sa stand up nastupom Robina Williamsa. U tom trenutku događa se preokret i umjesto pisanja linija koda, Ivan počinje pisati tekstove za svoje nastupe; umjesto kopanja po kućištu računala, on kopa po glavama svoje publike i uspješno ih navodi ne samo na smijeh nego i na nova shvaćanja o sebi samima. Ubrzo postaje pripadnik novog vala stand up komičara, a oduševljava verzijom britkog britanskog humora Eddija Izzarda i Monty Pythona, uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno u Dalmaciji i okolici. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora, primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema pa do sarkastičnog pogleda na samoga sebe.

Jedinstven smisao za humor i pedantanost u izvornoj profesiji neprestano ga dovode pred sve veću i veću publiku, koja ga je do sada imala prilike gledati na više od 1500 stand up nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu. Samo u ovoj godini nasmijao je više od 30.000 ljubitelja komedije. 

Nakon prošlogodišnjih rasprodanih nastupa u Satiričkom kazalištu Kerempuh i ovogodišnjeg rasprodanog nastupa u INK-u Pula, Šarić je pokazao da je stand up komedija prerasla klupsku scenu i zasluženo došla na višu kulturnu razinu. I tako… deset godina nakon onog izgrebenog DVD-a sa stand up nastupom Robina Williamsa, Ivan nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ono što nije uspjelo ni jednom domaćem stand up komičaru do sada, uspjelo je Ivanu Šariću.  Njegov nastup 11. studenoga  najbolja je pozivnica za ljubitelje stand upa. I one koji će to tek postati.

 Ulaznice po cijeni od 70, 90, 120, 140 kn potražite na blagajnama Lisinskog ili online ovdje.