Novosti

20. listopada 2015.

Poslovni dnevnik okuplja međunarodnu zdravstvenu elitu u Lisinskom

Kongres pod nazivom 'Budućnost zdravstvene industrije', u organizaciji Poslovnog dnevnika održat će se 20. listopada 2015. godine u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Poslovni dnevnik, kao vodeći hrvatski poslovni medij, uvjeren je kako zdravstveni biznis, i povezane djelatnosti u Hrvatskoj, imaju izniman gospodarski potencijal kojem se pruža prilika da preraste i u uspješnu izvoznu granu i stoga je savjete o modelima takva razvoja potražio među najeminentnijim stručnjacima današnjice.
 
Tako će se na kongresu 'Budućnost zdravstvene industrije" u Lisinskom okupiti ne samo domaća, već i međunarodna zdravstveno-medicinska elita.
 
Uvodnu prezentaciju na početku kongresa održat će prim. Siniša Varga, ministar zdravlja Republike Hrvatske koji će govoriti o izazovima održivosti hrvatskog zdravstvenog sustava.
 
Kao poseban gost na kongresu stručnu prezentaciju održat će i senator Ulf Fink koji će prvi put u Hrvatskoj predstaviti model po kojem je, najjače gospodarstvo Europe – Njemačko, osiguralo suživot javnog i privatnog zdravstva, što je impozantno dostignuće u čijem je kreiranju uvelike sudjelovao i sam Fink.
 
Da kongres 'Budućnost zdravstvene industrije' s pravom cilja postati središnji događaj ovog tipa u Hrvatskoj dokazuje i činjenica da će key note prezentaciju održati prof. dr. sc. Dragan Primorac, najcitiraniji hrvatski liječnik, profesor na dva američka sveučilišta - Penn state University i University of New Haven kao i na medicinskim fakultetima u Splitu i Osijeku, te utemeljitelj forenzičke DNA analize u Hrvatskoj. On će sudionicima kongresa kroz prezentaciju "Personalizirana i regenerativna medicina: mit ili realnost", predstaviti frapantna dostignuća na kojima će počivati medicina 22. stoljeća.