Novosti

30. siječnja 2018.

Pavel i Detour za najromantičniju večer u Lisinskom

Na Valentinovo, 14. veljače, Lisinski će ljubavlju ispuniti dva benda - Pavel i Detour!
 
Posebnost ovog koncerta je da će se oba benda naći istovremeno na pozornici te izmjenjivati i nadopunjavati se u izvedbi svojih najpopularnijih pjesama. Na pozornici dvorane ukupno će biti dvadeset i pet glazbenika, uz osnovne bendovske postave pridružit će se gudački kvartet, brass sekcija i percussion.
 
Prije samo je nekoliko dana publiku oduševila ljubavna SF priča Detoura, ispričana u spotu za pjesmu "Bez tebe" koja je već zasjela na prva mjesta top ljestvica, a stalna je postava svih radijskih postaja u Hrvatskoj.
 

 

Uspješnu solo karijeru lansirala je pjevačica Pavela, Antonia Matković Šerić iza koje su dva singla Bolji smo i Pozitivizam s kojim se predstavila na nedavnom Zagrebačkom festivalu.
 
Znak je to da ova dva benda vladaju domaćom pop scenom, a u Lisinski donose svoje najljepše ljubavne balade, kao što su Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama Detoura ili Poslije nas, Čuvaj me i Zbog tebe Pavela.
 
Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičkog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, obogaćenog povremeno drum'n'bassom i ponekom country notom. Treći studijski album A što ak' ja... pokazao se prijelomnim u njihovu djelovanju, katapultirajući ih u status velike glazbene pop-atrakcije u regiji. Album s hit singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru visoka mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini. Početkom 2016. godine frontmen grupe Nenad Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svojem autorskom djelovanju, pjesmu Zaljubila sam se koja im je 2017. donijela još jednog Porina, i to u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.
 

 
Ništa manje uspješan Pavel, predvođen autorom Aljošom Šerićem, već deset godina svojim pjesmama pretežito akustičnog pop-izričaja uljepšava eter domaćih radiopostaja. Njihove su pjesme među najemitiranijim pjesmama prema godišnjim službenim listama. Posebno se to odnosi na Poslije nas i Čuvaj me, za koju su osvojili Porina za Aranžman godine. Svakim albumom dobivaju izvrsne kritike, kao i brojne nominacije za prestižne kategorije diskografske nagrade Porin (Pjesma godine i Album  godine). Ako se pita publika, pjesma Zbog tebe, do danas je sigurno jedan od njihovih najvećih hitova, a publika u Lisinskom imat će priliku uvjeriti se i zašto.
 
Prepustite se ljubavi, prepustite se Pavelu i Detouru!