Novosti

24. studenoga 2017.

Ovog vikenda koncert Zrinke Posavec

Svi koji su do sada slušali mladu i cijenjenu pjevačicu Zrinku Posavec stalno se iznova vraćaju na njezine koncerte u potrazi za jakim i dubokim emocijama koje ova glazbenica prenosi publici.
 
Zrinka Posavec je akademska i etno glazbenica, te vrsna glazbena pedagoginja. Publika ju je posljednjih godina upoznala kroz izvođenje različitih vidova etno glazbe, sevdaha i starogradskih pjesama, kao i kroz njezine autorske pjesme na Chansonfestu i Zagrebačkom festivalu, no ova znatiželjna i vrijedna glazbenica neprestano sebi i svojim slušateljima donosi nove pjesme kao i nove načine interpretacije starih skladbi.
 
Njezin je moto kako 'Glas otkriva dušu, strast i želje', u što se kao slušatelji možemo lako uvjeriti, jer ova autorica muzici pristupa strasno, iz duše, slijedeći one skladbe kroz koje  može najbolje ispričati samu sebe, te tako dotaknuti i one koji je slušaju.
 
Zrinka Posavec se u 2016. godini predstavila albumom 'Pantomima- Sevdah i Panonika'. Na koncertu u Lisinskom izvodit će urbane izvedbe etno pjesama iz Slavonije, Međimurja, Vojvodine, Makedonije, Bosne i Hercegovine, potom iz Španjolske i Portugala, te će na taj način povezati etno forme čitavog Sredozemlja. Isto tako, izvodit će i vlastite skladbe pisane u stilu etno pjesama.
 
Uz Zrinku Posavec na koncertu u Lisinskom nastupit će i vrsni glazbenici, pijanistica, prozvana  'glazbenim draguljem' kristalnog i toplog zvuka Kristina Bjelopavlović Cesar kao i uvaženi jazz glazbenik na hrvatskoj glazbenoj sceni, skladatelj i gitarist Mario Igrec. Na kontrabasu će nastupiti svestrani Goran Delač, a na udaraljkama osebujni umjetnik i glazbenik Borna Šercar. Kao gost nastupit će klarinetist Bruno Philipp. ( izvor: tportal.hr)