Novosti

21. svibnja 2019.

Orašar u čarobno doba Adventa na pozornici Lisinskog!

Najpoznatiji i najtraženiji zimski balet, obogaćen impresivnim svjetlosnim i specijalnim efektima uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog 15. prosinca na pozornici Lisinskog.
 
“Orašar” je božićna bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Priča o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog orašara kojim se razbijaju orasi te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, na pozornici uz glazbu Čajkovskog prikazuje svijet potpuno različit od našega – dočarava fantastično, čarobno, mitsko i legendarno.
 
U izvedbi Ukrainian Classical Balleta, kolektiva koji se sastoji od najboljih solista i prvaka ukrajinskih kazališta koji u umjetničkom izražavanju čuvaju tradiciju klasičnog baleta dok u svojim pokretima spremno prihvaćaju elemente moderne koreografije. Publika diljem svijeta uvjerila se u kvalitetu njihove nenadmašne izvedbe, zbog čega su samo prošle godine predstavu izveli više od sedamdeset puta na brojnim lokacijama Europe i Kine.
 
Za potpuni doživljaj pobrinut će se tridesetak vrhunskih plesača čije će pokrete posebno naglasiti unikatna scenografska i redateljska rješenja, impozantne dekoracije i kostimi uz suvremene video-projekcije koje ni najzahtjevniju baletnu publiku ne ostavljaju ravnodušnom.
 
Većinu navedenih umjetnika naša je publika već imala priliku gledati u baletima poput Radio & Juliet, Quatro te u The Great Gatsby baletu; izvedbama za koje se uvijek tražila ulaznica više.
 
Velika božićna bajka u Lisinskom zasigurno će svima pružiti nezaboravan doživljaj u doba Adventa, obogaćen vrhunskom umjetničkom postavom i impresivnim produkcijskim zahtjevima koji se u potpunosti mogu realizirati i pravilno proživjeti jedino u hramu glazbe.
 
Ulaznice po cijenama od 180, 210, 240, 270 kn te 300 kn za VIP i 350 kn za VIP+ dostupne su na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr.
 
VIP+ ulaznice uključuju druženje i piće s umjetnicima nakon predstave, promotivnu majicu i torbu Lisinskog te poklon iznenađenja.