Novosti

4. svibnja 2017.

Održana je konferencija za medije povodom koncerta Radojke Šverko i Zagrebačke filharmonije u Lisinskom

Uspješnih pola stoljeća na hrvatskoj glazbenoj sceni obilježit će velikim koncertom sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu, 6. svibnja 2017. godine s početkom u 19:30 sati.
 
U četvrtak, 4. svibnja, u dvorani Lisinski održana je konferencija za medije na kojoj su koncert najavili Radojka Šverko osobno, gradonačelnik grada Zagreba, gospodin Milan Bandić koji, kao pokrovitelj koncerta, netom po izlasku iz bolnice, nije htio propustiti dati na važnosti obljetničkom koncertu ove istinske glazbene dive, nezaobilazni  maestro Alan Bjelinski koji je, uz ostale vrsne glazbenike, zaslužan za vrhunsku umjetničku realizaciju koncerta, Dubravko Majnarić, dugogodišnji prijatelj i suradnik Radojke Šverko te ravnatelj dvorane Lisinski Dražen Siriščević.
  
Uz bajkovite aranžmane, koje posebno za ovu prigodu priprema priznati riječki glazbenik Olja Dešić, vrhunsku Zagrebačku filharmoniju i Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“, uz ravnanje maestra Alana Bjelinskog i odličan Radojkin prateći sastav na čelu s profesorom Vladimirom Babinom, proslava Radojkinih pet desetljeća bit će sigurno glazbena večer za pamćenje.
 
„Moram se pohvaliti da sam prva s estrade koja je surađivala s Alanom Bjelinskim i njegovim tadašnjim komornim orkestrom Windstrings. Iznimno mi je drago da su njegov talent prepoznali i drugi. Već dva desetljeća nastupam uz pratnju izvrsnoga pijanista, profesora Vladimira Babina. Mnogo toga smo prošli zajedno. Ne bih mogla zamisliti svoj slavljenički koncert bez ove dvojice prekrasnih glazbenika i prekrasnih ljudi“, otkrila je Šverko.