Novosti

13. svibnja 2019.

Nova izvedba suvremene urbane komedije

Izvedbu predstave koja je šarmom i duhovitošću uspjela osvojiti publiku od prvog do zadnjeg prizora pogledajte 24. svibnja.
 
Sara i Ante završili su kod bračne savjetnice samo dva tjedna nakon svadbe. Imaju dovoljno velikih problema zbog kojih neće ići na medeni mjesec, a u pokušaju reanimiranja svježeg bračnog statusa morat će pretresti vlastitu intimu, “grijehe” svojih kumova, neke bivše ljubavi i prokleto dugu listu uzvanika.
U kojem su to trenutku mladom paru konci iskliznuli iz ruku – pitanje je na koje će poznati glumci Petra Kurtela i Slavko Sobin tražiti odgovore. 
Hoće li ružičasta biti službena boja vjenčanja, ima li tetka Manda iz Biševa i dalje najbolju travaricu, zašto je na svadbu došla ona štraca Antonija i, na koncu, who the f*** is Biba?!
 
Komedijsko-dramsku situaciju mladog bračnog para napisao je Igor Weidlich, a režirao Boris Kovačević, u produkciji B GLAD Produkcije.
 
 
Iz kritike:
… Redatelj Boris Kovačević skupa s glumcima (…) prepoznaje (…) odmak u stereotipima u dramaturški dobro strukturiranu tekstu, mozaično složenom od niza mikro-prizora, žanrovski naslovljenu dramatična komedija te gradi scensku igru na preciznim redateljskim rješenjima koje sâm iznimno uspješnom i originalnom redateljskom metodom s naglaskom na ludičnom i lucidnom spoju geste, mimike, govora i mizanscene stvara u hrvatskom kazalištu od Munchhausena i rada s Vilimom Matulom do niza duhovitih predstava o bračnim problemima u KNAP-u (…).
Energična, glumački svježa, tehnički precizna i šarmantna Petra Kurtela kao tek vjenčana Sara izvrsno balansira između radosne i zabrinute mlade žene minimalnim, a svečanim, oku ugodnim kostimskim promjenama stvarajući nove i različite autoidentitete, od sjajno razrađene gestikulacije i mimike do dikcije i tona govora uvlačeći publiku u sve intrigantniju životnu priču.
Romantičarski zanesen i mediteranski zbunjeno zaljubljen, i na filmu izgrađen komičar Slavko Sobin, tek vjenčani mladoženja Ante gradi unutarnju komičnost na blagim finesama promjene raznovrsnih mini-maski, ovisno o situacijama i pitanjima bračne savjetnice usuglašujući dalmatinsku zbunjenost i najizgledniju nonšalantnost s preciznošću eruptivno disciplinirane glumačke partnerice.
Zahvaljujući inteligentnoj režiji Borisa Kovačevića i izvrsno pripremljenim glumcima, žanrovski i tekstualno određena kao dramatična komedija, ova je predstava šarmom i duhovitošću, sa silnicama melankolije, tuge i boli usredištena prije svega u stalnom traženju i željenju ljubavi i pravih emocija, uspjela osvojiti publiku od prvog do zadnjeg prizora.
 
(Mira Muhoberac, Theatralija, Hrvatski radio)
 
Ulaznice za predstavu Who the fu*k is Biba po cijeni od 80 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr.