Novosti

8. studenoga 2017.

Muzički informativni centar na ovogodišnjem Interliberu!

Muzički informativni centar koji djeluje u sastavu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, dio svojega nakladničkog opusa predstavlja na ovogodišnjem, jubilarnom, 40. Interliberu koji se održava od 7. do 12. studenoga.
 
Na štandu glazbene knjižare Rockmark posjetitelji će moći pronaći neka od najatraktivnijih i najpopularnijih izdanja Muzičkog informativnog centra s popustom od čak 50 %!
 
Očekuju vas knjige o najpoznatijoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević, skladatelju najizvođenije hrvatske opere Ero s onoga svijeta, Jakovu Gotovcu te o djelovanju istaknute dubrovačke plemićke i glazbeničke obitelji Sorkočević koja je iznjedrila skladatelje Antuna i Luku Sorkočevića, ali i prvu hrvatsku  skladateljicu – Jelenu Pucić-Sorkočević. Ujedno vam predstavljamo knjigu i DVD o jednoj od najvećih skladateljskih zagonetki hrvatske barokne glazbe, Ivanu Lukačiću te mletačkom skladatelju rođenom u Poreču, Francescu Spongi Usperu.
 
Izazovima, problematici i načinu vrednovanja glazbe 20. stoljeća posvećena su, među ostalim, stručna izdanja uglednoga hrvatskog muzikologaNikše Gliga i briljantna zbirka eseja o glazbi Dubravka Detonija
Najširem čitateljstvu namijenjena je intrigantna povijest hrvatske himne Lijepa naša autora Andrije Tomašeka.
 
Naposljetku, posebno mjesto zauzimaju notna izdanja, od kojih smo za ovu priliku izdvojili glasovirske minijature Dore Pejačević i Božidara Kunca, vokalne skladbe Julija Skjavetića te Sedmu simfoniju Luke Sorkočevića.
 
Sva izdanja Muzičkog informativnog centra dostupna su na internetskoj stranici www.mic.hr, a kupovati možete preko web trgovine ili osobno na adresi Kneza Mislava 18 u Zagrebu. 
 
NOTNA IZDANJA:
Luka Sorkočević: Sedma simfonija 250,00 kn  -50% 125,00 kn
Dora Pejačević: Minijature za glasovir I 110,00 kn   -50%   55,00 kn                            
 
KNJIGE O GLAZBI:
Ennio Stipčević: Francesco Sponga Usper       210,00 kn  -50% 105,00 kn 
Nikša Gligo: Problemi Nove glazbe 20. stoljeća 75,00 kn  -50%   37,50 kn                                 
Marija Božić i Eva Sedak (ur): Skladateljske sinteze osamdesetih 70,00 kn  -50%   35,00 kn