Novosti

2. svibnja 2019.

Mozartine slave jubilej koncertom „20 godina klasike i hitova“

Na velikom obljetničkom koncertu 15. listopada u Lisinskom će nastupiti svi zborovi koji djeluju unutar Pjevačkog studija, gosti iznenađenja te Ex Mozartine, zbor sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora u pratnji orkestra.
 
U prvom dijelu koncerta predstavit će se sedam dječjih zborova i djevojački zbor koji će u skladu s tradicijom studija izvesti klasični repertoar, a u drugom će dijelu nastupiti Ex-Mozartine, zbor BoysVoice i Musical zbor Webber koji će izvesti obrade popularnih hitova strane i hrvatske glazbe uz pratnju orkestra Acoustic Project, koji će u drugom dijelu biti pojačan i bendom.
 
Pjevački studio Mozartine 1999. godine u Zagrebu je osnovala Sonja Rem. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje djevojački zbor Mozartine, sedam dječjih zborova (Scarlattine, Papandopuline, Vivaldine, Chopinine, Schubertine, Bachovine i Raveline), zbor dječaka BoysVoice, Musical zbor Webber i ex Mozartine, ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora.
 
Zborovi koji djeluju unutar studija tijekom 20 godina postojanja osvojili su veliki broj nagrada na hrvatskim natjecanjima zborova, sudjelovali na brojnim hrvatskim i stranim zborskim festivalima, snimili veliki broj emisija za domaće i strane televizijske i radio postaje te sudjelovali na brojnim humanitarnim i sličnim događanjima.
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 80, 100 i 120 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog te putem interneta na www.lisinski.hr i ulaznice.hr