Novosti

2. srpnja 2018.

MozART grupa izmamila gromoglasni osmijeh zagrebačke publike

Program 37. Večeri na Griču sinoć je obogaćen glazbenim kabareom poznate poljske MozART grupe.
 
Razne spačke i violine naopačke - najjednostavniji je opis nastupa kvarteta šaljivdžija koji ne mogu odsvirati ni dva takta fantastičnih Mozartovih djela bez da publici ne izmame osmijeh na lice.
 
Mislite da je rock'n'roll nastao u pedesetima? Istina, no zeznuli ste se za stoljeće - dvadeseto je totalno out, zaigrana četvorka pokazala je da je pravi rock'n'roll nastao u osamnaestom stoljeću, a onda su se iznenada našli na livadi, okruženi mnoštvom domaćih životinja. Zvuči Monty Pythonovski? Ni približno, sve dok ne rekreiraju legendarnu scenu iz filma "Titanik". Zakucaju i uz nekoliko savjeta kako impresionirati ženu, svirajući senzualnu "Habaneru" uz pomoć reketa i loptice za stolni tenis ili vješto koristeći balon kao instrument. Spojili su disco i death metal glazbu dok ovacije u stilu velikih Beatlesa nisu trebali puštati s matrice jer je navijačka pozadina koja se orila čitavim gradom bila dovoljno glasna da dodatno upotpuni ugođaj.
 
Uz nekoliko specifičnih tehnika sviranja gudačkih instrumenata jednom rukom i novopridruženog člana kolektiva iz publike MozART grupa prigodno se oprostila se od zagrebačke publike hitom Novih fosila, "Diridonda".
 
Ozbiljnost i nešto drugačije emocije Večerima na Griču vraća Maja Posavec koja će 3. srpnja izvoditi djela Leonarda Cohena.
 
foto: Tugomir Hrabrić