Novosti

20. siječnja 2018.

Moskovski cirkus na ledu oduševio prepuni Lisinski

Rusi izveli spektakl na granici nemogućeg, kostimi i točke gledateljima izazivaju vrtoglavicu
 
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u petak je ugostila Moskovski cirkus na ledu, rusku cirkusku skupinu koja spaja tradicionalan cirkus s modernim akrobacijama na ledu u izvedbi najavljenoj kao jedinstveni spektakl čarolije ljudskog pokreta koja graniči s nemogućim.
 
Cirkus je prije više od 50 godina osnovao režiser sovjetskog doba A.G. Arnold pod imenom Cirkus na ledu, jedinstven u svijetu.
 
Danas je Moskovski cirkus na ledu postavio nove standarde u izvedbi, po čemu je poznat ne samo u Rusiji već i diljem svijeta, a dosad ga je pogledalo preko 200 milijuna gledatelja u 50 država svijeta.
 
"Ovaj tradicionalni cirkus u kombinaciji s modernim akrobacijama i pomaknutim granicama ljudskih mogućnosti, svakom posjetitelju provocira maštu i budi emocije. Od spektakularnih kostima, dinamičnih i vrtoglavih cirkuskih točaka na ledu do klaunovskih skečeva, ta fantastična skupina predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa", ranije je poručeno iz Lisinskog. Očekivanja su nadmašena.
 
foto: Tomislav Jagar