Novosti

2. listopada 2017.

Mjuzikl Pacijenti - deseti put na pozornici Lisinskog

Nagrađeni „Pacijenti“ – deseta izvedba uz prestižnu nagradu Tončiju Huljiću
Deseti put na pozornici Lisinskog - Pacijenti. Svaki put iznova euforija zavlada Velikom dvoranom Lisinskog - inovativni spektakl dobitne kombinacije Gavran-Huljić-Barberić dosad je pogledalo više od 15 000 posjetitelja.
 
Deseta će izvedba biti i svečanija. Tončiju Huljiću će nakon predstave biti uručena prestižna Nagrada Milivoj Körbler Hrvatskoga glazbenog saveza.
 
Kao autor novog mjuzikla, Tonči Huljić upustio u riskantan pothvat – s obzirom na činjenicu da nije imao na raspolaganju standardnu infrastrukturu stalnog teatra, odlučio se na nezavisnu produkciju. Novi hrvatski mjuzikl, posebice zato što je ostvaren na navedeni način, svakako je važan doprinos hrvatskom glazbenom teatru. Tim je ostvarenjem Huljić pokazao da forma mjuzikla može opstati na suvremenoj hrvatskoj sceni zahvaljujući melodijskoj invenciji, smislu za glazbenu dramaturgiju, zanimljivom aranžmanu te izvrsnom poznavanju mogućnosti ljudskoga glasa, odnosno pomnom odabiru izvođača.
 
Glavne uloge u mjuziklu tumače Damir Kedžo, koji igra pokvarenog i proračunatog glazbenog producenta, i Hana Hegedušić, posrnula zvijezda koja se odrekla show businessa i otišla na pusti otok liječiti glazbom bolesnike. Mjuziklom prevladavaju zarazni singlovi, od kojih su neki već dobro poznati publici (Srce za vodiča u izvedbi Petra Graše, duet Doris Dragović i Jacquesa Houdeka Ima nešto u tome i Psihopat u izvedbi Psihomodo popa).
 
Pridružite se ansamblu i brojnim poznatim osobama iz javnog i društvenog života koje su potvrdile dolazak na jubilarnu, desetu izvedbu, 2. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.