Novosti

19. travnja 2019.

Lisinski ugošćuje veličanstven mjuzikl Formidable! Aznavour

22. prosinca u Lisinski stiže spektakularna priča o legendi francuske šansone, Charlesu Aznavouru u izvedbi izuzetno hvaljenog Julesa Grisona.
 
Nakon veličanstvenog mjuzikla Piaf! The Show, koji je doživio više od 400 izvedbi u 50 zemalja, između ostalog i u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, svjetski priznati producent Gil Marsalla i Directo Production napravili su magičan projekt posvećen jednako velikoj legendi francuske šansone - Formidable! Aznavour.
 
Tijekom 70 godina duge karijere, Charles Aznavour napisao je više od 800 pjesama, snimio više od 1200 pjesama na različitim jezicima i prodao 180 milijuna albuma diljem svijeta.
 
Mjuzikl Formidable! Aznavour posvećen francuskomu Sinatri, kako su ga mnogi nazivali, vodi nas u vrijeme "La Boheme". Nevjerojatna životna priča tankoćutnog umjetnika i jedne od najvećih svjetskih glazbenih legendi ispričana je pomoću njegovih snažnih i nezaboravnih pjesama.
 
Nezamjenjiva izvedba Julesa Grisona i cijelog ansambla, originalna produkcija dojmljive scenografije, uporaba fotografija i video-projekcija čine ovaj mjuzikl najljepšom posvetom umjetničkom geniju kojeg su CNN i  korisnici Time Online 1998. godine proglasili zabavljačem stoljeća, ispred Elvisa Presleya i Boba Dylana.
 
Za projekt Formidable! Aznavour producent Gil Marsalla 2016. godine zatražio je blagoslov samog Aznavoura kojemu se ideja svidjela i koji je već otprije bio oduševljen njihovim prikazom života Edith Piaf. Otada  su Gil Marsalla i njegov tim neumorno radili na stvaranju showa dostojnog ikone i veličine jednog Aznavoura.
 
Pjevač Jules Grison jedan je od najtalentiranijih scenskih umjetnika svoje generacije. Nastupao je u poznatom mjuziklu "Romeo & Juliette" koji mu je donio svjetsku slavu, a sudjelovao je i u mjuziklu "Mon Homme" temeljenom na najpoznatijim pjesmama dvadesetih i četrdesetih godina prošloga stoljeća te u showu "Les Années Tubes". Formidable! Aznavour u Julesovoj je izvedbi vrhunska glazbena predstava o besprijekorno čistom i zvonkom, istovremeno dubokom i pjeskovitom tenoru fascinantnog života i opusa.
 
Ulaznice za ovaj maestralni  show, po cijenama od 200 do 330 kn, nabavite na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr i ulaznice.hr.
 
Ne propustite hommage jednom od navećih šansonijera i kantautora našega vremena!
 
S tugom smo prošle godine dočekali vijest o odlasku kultnog glazbenika, no ovaj show veličanstveno slavi njegov život i svjetskim pozornicama dostojno pronosi njegove melodije koje će vječno lebdjeti oko svih nas.
 
Iz kritika: 
Pravi dragulj na koji bi i sam Charles Aznavour bio ponosan! Radio Canada
Jules Grison posjeduje rijedak i izuzetan talent! Times Square Chronicles, New York
Show koji ne prestaje udivljavati! Operette Theatre magazin