Novosti

6. rujna 2017.

Lisinski u Zajčevoj Rijeci: novi koncertni ciklus u Guvernerovoj palači!

Dvorana Lisinski, zahvaljujući potpori gradova Rijeke i Zagreba, prvi će put u svojoj povijesti ostvariti ciklus izvan Zagreba i poklonicima glazbene umjetnosti pružiti neprocjenjiv doživljaj, a za koji jamče sjajni Zagrebački solisti, Papandopulo kvartet, Aljoša Jurinić te Petrit Çeku!
 
Jedinstvena Guvernerova palača, jedan od najljepših riječkih arhitektonskih bisera s kraja 19. stoljeća, svjedok vremena i simbol moći, snage i bogatstva, ugostit će vrhunske umjetnike koje u Rijeku – prijestolnicu kulture 2020. – dovodi zagrebačka Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog.
 
Koncertni ciklus u Guvernerovoj palači svečano će otvoriti, u utorak, 26. rujna, jedan od najuglednijih hrvatskih komornih ansambala, Zagrebački solisti. Svojevrstan je to uvod u proslavu 65. obljetnice neprekidnog djelovanja ansambla koji se odlikuje vrhunskim umijećem izvođenja, discipliniranošću, nepresušnim entuzijazmom kao i ljubavlju prema glazbi i umjetnosti, što im je kao pečat od samih početaka utisnuo njihov utemeljitelj i dugogodišnji umjetnički voditelj, glasoviti violončelist Antonio Janigro.
 
Mjesec dana kasnije, u četvrtak, 26. listopada, ljubitelje glazbe dočekuje Papandopulo kvartet. Čine ga vrsni mladi saksofonisti: Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak, koji zahvaljujući elanu i umjetničkoj izvrsnosti privlače pozornost glazbene javnosti, napose mlađeg naraštaja. Njihov prvi nosač zvuka najprodavaniji je album klasične glazbe u posljednjih nekoliko godina i dobitnik pet nominacija za diskografsku nagradu Porin!
 
Večer za pamćenje, u ponedjeljak, 13. studenoga, sigurno će prirediti jedna od najsjajnijih hrvatskih pijanističkih zvijezda današnjice, Aljoša Jurinić. Pozornost glazbenog svijeta skrenuo je na sebe iznimnom nadarenošću, pijanističkom sposobnošću, pronicljivošću i mudrošću, koja ga je učinila pobjednikom natjecanja Schumann u Zwickauu (2012.), finalistom najprestižnijeg pijanističkog natjecanja na svijetu Chopin u Varšavi (2015.) te laureatom natjecanja Queen Elisabeth u Bruxellesu, 2016.!
 
Završni koncert ciklusa koji priređuje Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, u četvrtak, 14. prosinca, bit će svečanost kakvu zaslužuje Petrit Çekuprinc gitare iz Prizrena, miljenik i jedan od najljepših izdanaka cijenjene i glasovite zagrebačke škole gitare i klase profesora Darka Petrinjaka. Njegova umjetnička zrelost, tehnička dotjeranost i profinjenost zvuka samo su neki od razloga što ga je glasoviti glazbeni kritičar Colin Cooper nazvao solistom najviše darovitosti, a koju potvrđuje kamo god ga glazbeni put nanese.
 

Prodajna mjesta ulaznica u Rijeci su:

AUTOTRANS d.o.o., Poslovnica Rijeka - Riva 22, Rijeka

CROATIA RECORDS d.d., RIJEKA - Užarska 3, Rijeka

S.O.L.E.N. D.O.O., AGENCIJA SOLEN - Strossmayerova 2, Rijeka