Novosti

10. srpnja 2019.

Lisinski u kadrovima popularne serije “Strike Back”!

Popularna američko-britanska akcijska ratna serija snima se u prostorima Lisinskog!
 
Nastala prema bestselleru Chrisa Ryana zbog velikog je interesa došla do osme sezone koja se u potpunosti snima u Hrvatskoj. Dosad su kao scenografija poslužili Istra i Dalmacija, dok se većina snimanja odvija upravo u Zagrebu, pa tako i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
Radi se o visokim produkcijskim zahtjevima zbog kojih je angažirano oko tri tisuće statista, dok snimateljska ekipa broji više od dvjesto filmskih djelatnika većinom iz Hrvatske.

Baš kao i prethodne sezone, i posljednja će obilovati akcijom, a letvica se, kad je finale u pitanju, sigurno neće spuštati, pa gledatelje očekuje čitav niz scena eksplozija, pucnjave, oružja i brojne kaskaderske akcije.
 
U snimanje je uključeno i Ministarstvo unutarnjih poslova te Ministarstvo obrane koje je produkciji ustupilo tenkove i transportere za snimanje.
 
Upravo za “Strike Back” uvriježeno je mišljenje da ima najbolje akcijske scene ikad viđene u televizijskim projektima, pa je najdulja među njima trajala čak četiri minute i smatra se najambicioznijom scenom te vrste.