Novosti

12. svibnja 2017.

Koncertom „Zvuci prijateljstva – glazbenici sviraju japanske i hrvatske tradicijske instrumente“ počela su koncertna popratna događanja uz 51. međunarodnu smotru folklora.

U organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, u Etnografskom muzeju održali su se 12. svibnja 2017. radionica i koncert na šinobue i noh japanskim transverzalnim flautama koje su svirali Hirojuki Koinuma i Jumiko Kaneko zajedno s još dvadeset svirača iz Japana.
 
Uz goste su nastupili i hrvatski svirači brojnih puhačkih i žičanih tradicijskih instrumenata Stjepan Večković i Tomislav Đorđević Đuka.
 
Svirače su na početku koncerta pozdravili Nj.E. Keiji Takiguchi, Veleposlanik Japana u Hrvatskoj i Nj.E. dr. Drago Štambuk, hrvatski veleposlanik u Japanu (2005.-2010.). U ime domaćina dobrodošlicu su poželjeli  ravnateljica Etnografskog muzeja  Goranka Horjan i umjetnički ravnatelj MSF, dr.sc. Tvrtko Zebec.
 
Ovogodišnja 51. MSF održat će se od 19. – 23. 7. 2017. uz niz popratnih zbivanja kojima se najavljuje glavna tema o etnografskoj baštini Banovine i Pounja. Uz skupine koje će prikazati tematski program, nastupit će i one koje će predstaviti program drugih hrvatskih etnografskih područja, Hrvata izvan Hrvatske kao i brojne inozemne grupe s naglaskom na kulturama Latinske Amerike.
 
Autor fotografija: Tugomir Hrabrić